Σαμαράς στους NYT: Καμία απολύτως περίπτωση να βγει η χώρα από το ευρώ

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή μας στην ευρωζώνη έχουν πολιτικό και οικονομικό κόστος.

Αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή η Ευρώπη οφείλει να μας βοηθήσει, υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, εκτίμησε ότι πρόκειται για «μία φούσκα που θα σπάσει» και προσθέτει ότι δεν χρειάζεται να τεθεί εκτός νόμου, καθώς η δημοκρατία είναι τόσο ισχυρή που δεν χρειάζεται να ληφθούν ακραία μέτρα.

Η απεργιακή κινητοποίηση και τα επεισόδια της Τετάρτης αποτελούν «προϊόν της μεγάλης κρίσης και της μεγάλης ύφεσης» που διέρχεται η χώρα, σημείωσε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Ισχυρίστηκε δε πως τα φαινόμενα αυτά αποτελούν «καμπανάκι» για τους εταίρους και τον δυτικό κόσμο, επισημαίνοντας: «Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «μη νόμιμοι μετανάστες έχουν καταλάβει την Αθήνα», προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση κατάρρευσης της Συρίας, η κατάσταση θα επιδεινωθεί.
Πηγή: skai.gr