Κλείσιμο

Ν. Τσούκαλης: Δεν κλείνει σήμερα το πακέτο μέτρων

«Δεν έχει κλείσει το πακέτο μέτρων και σήμερα δεν θα κλείσει» διαμήνυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.

«Διαφωνούμε με το μίγμα των μέτρων δεν είναι αυτό που είχε θέσει η ΔΗΜΑΡ. Έχουμε πρόβλημα ακόμη και με τα δώρα. Την απόφαση θα την πάρει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αλλά σε πολλά από τα μέτρα λέμε ‘όχι’ και θα το θέσει ο Κουβέλης σήμερα» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσούκαλης άφησε δε αιχμές για τη στάση των υπουργών Άμυνας και Υγείας. «Είχαμε θέση ισοδύναμα πού είναι στέρεα (...). Ο υπουργός Άμυνας (Π. Παναγιωτόπουλος) καθυστέρησε τα 600 εκατ. ευρώ (περικοπές) να τα υιοθετήσει και να τα διεκδικήσει. Και στο Υγείας υπάρχουν ισοδύναμα που ο υπουργός (Αν. Λυκουρέντζος) πρέπει να τεκμηριώσει» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη,
η ΔΗΜΑΡ είχε ζητήσει η διαπραγμάτευση να γίνει σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

«Στην κρίσιμη ψηφοφορία θέλουμε πλήρες περίγραμμα για το πού πάμε. Ψηφίζουμε για να ξέρουμε τι παίρνουμε όχι για να δούμε τι θα πάρουμε» τόνισε ακόμη.

Από την πλευρά του
ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νάκος δήλωσε ότι η τρόικα δεν δέχεται τα ισοδύναμα στα υπουργεία Άμυνας και Υγείας. Ο κ. Νάκος ζήτησε ρήτρα με την οποία αν εκπληρωθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του πακέτου μέτρου, τότε θα αναστραφούν ορισμένες περικοπές.

Στη συνάντηση των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη παρέπεμψε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων.
Πηγή: skai.gr