Κλείσιμο

Μηνύματα στήριξης από Μοσκοβισί – Ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων

Την πεποίθηση ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση» να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και πως η «αποφασιστικότητα» αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μίας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, κοινωνικής δικαιοσύνης και εκσυγχρονισμού της οικονομίας» εξέφρασε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε σήμερα στην Αθήνα.

«Το σημαντικότερο ζήτημα είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν γίνει από την Ελλάδα και να επιτευχθεί μία συμφωνία με την τρόικα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί στον απόηχο της συνάντησής του με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. «Ελπίζουμε ότι αυτή η αποφασιστικότητά είναι ακλόνητη».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι θα υπάρξει συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στο αυριανό άτυπο Eurogroup, σημειώνοντας ωστόσο πως οι σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 8 Οκτωβρίου.

Ακόμα, ο κ. Μοσκοβισί μετέφερε μήνυμα στήριξης του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο κλίμα φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Ο γάλλος υπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει μέλλον και δίνει μια σημαντική μάχη. Για αυτό πρέπει να δείξει πλήρη αποφασιστικότητα σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις και αυτό είναι που εισέπραξα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί έπειτα από τη συνάντηση του με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

»Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια κινητοποίηση, [...] συμφωνήσαμε να δουλέψουμε μαζί [...] για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική» συμπλήρωσε ο γάλλος υπουργός.

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε πως πρέπει να αξιοποιηθούν οι θυσίες των ελλήνων, προσθέτοντας πως ενώ η Ευρώπη ζητά σεβασμό των δεσμεύσεων από την πλευρά της Αθήνας πρέπει παράλληλα να υπάρξει και οικονομική ανάπτυξη.
Πηγή: skai.gr