Κλείσιμο

Σόιμπλε: Η Ισπανία «θα ήταν ανόητη» να ζητήσει πλήρη διάσωση

Ενάντιος στο ενδεχόμενο υπαγωγής της Ισπανίας σε ένα πλήρες πρόγραμμα διάσωσης εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας πως ένα περαιτέρω αίτημα για διάσωση μπορεί να προκαλέσει νέες ταραχές στις χρηματαγορές.

«Δεν βρίσκομαι στο στρατόπεδο που λεει ‘πάρτε τα λεφτά’», ΄δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, ερωτηθείς για τις κινήσεις του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος έως τώρα αντιστέκεται στην προοπτική προσφυγής της Μαδρίτης στους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς διάσωσης.

«Δεν μοιράζομαι την άποψη εκείνων που λένε ότι η Ισπανία είναι σε τέτοιο βαθμό το επίκεντρο κερδοσκοπίας στις χρηματαγορές ώστε να πρέπει να τους συμβουλέψουμε να κάνουν οτιδήποτε διαφορετικά από αυτό που [ήδη] κάνουνε.

»Είμαι ένας από αυτούς που λένε ότι πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου να πείσουμε τις αγορές πως αυτή η κερδοσκοπία κατά της Ισπανίας είναι χωρίς καμία πραγματική βάση», σημείωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας πως η Μαδρίτη «θα ήταν ανόητη» να ζητήσει βοήθεια πέραν των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα λάβει στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της ιβηρικής χώρας.

Τα σχόλια του κ. Σόιμπλε έρχονται πιθανότατα ώς απάντηση σε μία πρόσφατη αποκάλυψη του πρακτορείου Bloomberg, που αναφέρει ότι η Γαλλία πιέζει την Ισπανία να υποβάλει αίτημα για πρόγραμμα διάσωσης.
Πηγή: skai.gr