Δημοσκόπηση VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή

Τη γενικότερη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος με το κυβερνητικό έργο και τη σημαντική ενίσχυση εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής καταδεικνύει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Η Ελλάδα Αύριο» και πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 4-5 Σεπτεμβρίου με δείγμα 1.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της VPRC, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον το κόμμα με τη μεγαλύτερη εκλογική επιρροή, καθώς συγκεντρώνει την προτίμηση του 30% του πληθυσμού. Δεύτερη βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 28%, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή, υποστηριζόμενη από το 12% του εκλογικού σώματος, μόλις τρεις μήνες μετά την πρώτη είσοδό της στο κοινοβούλιο με ποσοστό που άγγιξε το 7%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ (7,5%), πέμπτοι βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (7%), έκτο έρχεται το ΚΚΕ, ενώ τελευταίο κοινοβουλευτικό κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά (4%), σε μία σταθερά επτακομματική Βουλή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η εκλογική επιρροή και των τριών συμπολιτευόμενων κομμάτων έχει μειωθεί σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Παράλληλα, η έρευνα της VPRC δείχνει τα δύσκολα νερά στα οποία πλέει η κυβέρνηση, με τη συντριπτική πλειοψηφία (76%) των ελλήνων πολιτών να εκφράζει την άποψη ότι «τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση» και μόλις το 12% να εκφράζει την πεποίθηση πως «πηγαίνουν σε σωστή κατεύθυνση».

Τέλος, εντυπωσιακή είναι η διαφαινόμενη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος με «τον τρόπο που η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας», με το 63% να δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο, το 23% να εμφανίζεται λίγο ικανοποιημένο, το 10% να είναι αρκετά ικανοποιημένο και μόλις το 2% να δηλώνει πολύ ικανοποιημένο.

Με αυτά τα στοιχεία ως δεδομένο, το 86% των ελλήνων ψηφοφόρων εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από το κυβερνητικό έργο, εγείροντας το ενδεχόμενο η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση να έχει ήδη παρέλθει.
Πηγή: skai.gr