Κλείσιμο

Αυτοψία Σαμαρά στο κέντρο της Αθήνας

Αυτοψία στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας έκανε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, επισκέφτηκε την πλατεία Ομονοίας.

Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε αρχικά με τους υπαλλήλους ενός κινητού συνεργείου του ΚΕΕΛΠΝΟ και στη συνέχεια κάθισε σε ένα καφέ, το πρώτο στο οποίο ο Δήμος της Αθήνας παραχώρησε άδεια για τραπεζοκαθίσματα πάνω στην πλατεία μετά το 1830.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός περπάτησε στα γύρω στενά της πλατείας και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κόσμο αλλά και τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή τους, πρωθυπουργός και υπουργός είχαν διάλογο, κατά τον οποίο εκφράστηκε η διαπίστωση και των δύο για βελτιωμένη εικόνα του κέντρου της πόλης, γεγονός που, όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, «αναγνωρίζεται από τον κόσμο της περιοχής».

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η Αθήνα, όπως και όλη η χώρα, πρέπει να παραδοθούν απολύτως ασφαλείς στους κατοίκους, διότι «ο Έλληνας δεν μπορεί να ζήσει διαφορετικά».

Ακόμα ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους εμπόρους να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές, υποσχόμενος παράλληλα μια μεγάλη παρέμβαση της πολιτείας για να τονωθεί η εμπορική κίνηση στο κέντρο.

Οι έμποροι από την πλευρά τους ζήτησαν περισσότερη αστυνόμευση, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες όπου η εγκληματικότητα εξακολουθεί να είναι η νούμερο ένα απειλή.

Περισσότερες από 2.000 συλλήψεις


Από τις 4 Αυγούστου που τέθηκε σε εφαρμογή η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» έχουν γίνει περισσότερες από 2.000 συλλήψεις παράνομων μεταναστών. Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου θα έχουν απελαθεί με πτήση τσάρτερ επιπλέον 100 άτομα και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν απελαθεί συνολικά 680 αλλοδαποί που ζούσαν παράνομα στη χώρα.

Ήδη πάντως παρατηρείται κορεσμός στα υπάρχοντα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών. Με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας αναφέρει ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει παραχωρηθεί και το πρώτο ανενεργό στρατόπεδο. «Λαμβάνοντας υπόψη τις εγκαταστάσεις που έχουμε τώρα στη διάθεσή μας, θα σας έλεγα ότι έχουμε ‘πνιγεί’. Όμως αν λάβουμε υπόψη τον προγραμματισμό που έχει γίνει και τα στρατόπεδα που θα μας δώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε με πολύ αποδοτικό ρυθμό», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Τέλος, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Δένδιας δεσμεύεται εμμέσως άτι η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους οπότε και θα γίνει ο πρώτος απολογισμός ενώ οι επιχειρήσεις θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr