Σ. Κεδίκογλου: Εάν δεν κόψουμε τα δώρα, θα πρέπει να κόψουμε από αλλού

«Δύσκολη εξίσωση» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου το θέμα της περικοπής των δώρων σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους ενόψει της οριστικοποίησης και έγκρισης νέου πακέτου μέτρων. «Εάν δεν κόψουμε τα δώρα, θα πρέπει να κόψουμε από αλλού» προειδοποίησε, μιλώντας στο Βήμα 99,5.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τα 11,5 δισ. ευρώ «απαραίτητη εξοικονόμηση για να εξισωθούν έσοδα και δαπάνες», τονίζοντας πως πολλά από τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση δεν έγιναν δεκτά από τους δανειστές, λόγω έλλειψης εθνικής αξιοπιστίας.

Ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε δε, τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα και ότι θα συνοδευτούν άμεσα και από αναπτυξιακά μέτρα.

«Τα μέτρα είναι τα τελευταία (...)
είναι αναγκαία και πολύ σύντομα θα φανεί φως. Ήδη, αρχίζει να φαίνεται μία αχτίδα φωτός. Ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα πρώτα θετικά σημάδια. Πρέπει να φέρουμε σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή, πρέπει να δικαιώσουμε τους Έλληνες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα μισθολόγια των ενστόλων ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι «γίνεται προσπάθεια να βρεθεί η δικαιότερη δυνατή λύση, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και μονάδες ιδιαίτερης διακινδύνευσης, αλλά σε γενικές γραμμές όλοι οι ένστολοι είναι μάχιμοι.
Πηγή: skai.gr