Κλείσιμο

Δηλώσεις Σαμαρά – Γιουνκέρ αυτή την ώρα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και αυτή την ώρα οι δυο άνδρες κάνουν δηλώσεις. Στο Μαξίμου προσήλθαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι το επιτελείο του κ. Σαμαρά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη στάση του κ. Γιουνκέρ, καθώς εκτιμά ότι θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τις συνομιλίες του με τη Γερμανίδα καγκελάριο και το Γάλλο πρόεδρο την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει στο συνομιλητή του το νέο κυβερνητικό πακέτο μέτρων, και θα υπογραμμίσει την αποφασιστικότητά του για την υλοποίησή τους.Παράλληλα όμως αναμένεται να επισημάνει το μέγεθος της ύφεσης και να αναφερθεί στην ανάγκη επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος.

Στο ζήτημα της βοήθειας προς την Ελλάδα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σε τηλεοπικό δίκτυο του Λουξεμβούργου ο πρόεδρος του Εurogroup λίγο πριν την έλευσή του στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

"Δεν θα ληφθεί καμία απόφαση για τη βοήθεια της Ελλάδας πριν τον Οκτώβριο (…) το Εurogroup περιμένει πρώτα την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων από την τρόικα" ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Γιουνκέρ βρίσκεται και η Κομισιόν , όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της Σάιμον Ο’ Κόνορ.
Πηγή: skai.gr