Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Στρατούλη

Νέα διαμάχη ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος ζήτησε να κηρυχθεί η Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή του στον συνάδελφό του, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και τις δηλώσεις του περί χρεοκοπίας, λέγοντας ότι «για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, αλλά η επιβίωση του ελληνικού λαού».

Επικρίνοντας τα σχόλια του κ. Στρατούλη, το κυβερνών κόμμα επεσήμανε ότι πρόκειται για τον «τρίτο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, που ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή [...] λέγοντας ότι αυτό αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε την άμεση αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη ΝΔ ότι έχει «ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας» και να σχολιάζει ότι ο κ. Σαμαράς «καταγράφεται ως ο Πρωθυπουργός της δραχμής» καθώς, ακολουθώντας το Μνημόνιο, «οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη».

Θέση γύρω από τη σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ πήραν και κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με τη Χρυσή Αυγή να χαρακτηρίζει τη διαμάχη «άθλιο τηλεοπτικό σόου» και το ΚΚΕ να καλεί το λαό να «μην εγκλωβιστεί στο με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης και της νέας χρεοκοπίας που είναι ήδη δρομολογημένη και του το κρύβουν».
Πηγή: skai.gr