ΤΑΙΠΕΔ: Παραιτείται εκπρόσωπος της Κομισιόν εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά

Την παραίτηση της από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου υπέβαλε η Άννα Μπουμπενίκοβα, ένα από τα τρία άτομα που τοποθέτησε η Κομισιόν ως εκπρόσωπό της στο επταμελές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων.

Η παραίτηση της Μπουμπενίκοβα έρχεται στον απόηχο των καταγγελιών για διαφορά που αντιμετωπίζει στη Σλοβακία. Τον Ιανουάριο oι αρχές την είχαν αναγκάσει να παραιτηθεί από τη θέση της στο Ταμείο Περιουσίας της Σλοβακίας, που επιβλέπει τη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα της.

Μεταξύ των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος της είναι ότι επηρέασε αποφάσεις του ταμείου με σκοπό να ευνοηθούν επιχειρήσεις του συζύγου της.

Προς το παρόν δεν έχουν ασκηθεί επίσημες διώξεις, ενώ σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν σημειώνει ότι πρέπει να ισχύει η θεμελιώδης αρχή «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου».

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Μπουμπενίκοβα υπογραμμίζει πως η απόφασή της πάρθηκε με σκοπό να μην επιβαρύνει το ελληνικό ταμείο με αναληθείς πληροφορίες που διαδίδουν σε βάρος της τα ΜΜΕ της Σλοβακίας, καθώς και πολιτικοί της χώρας της.
Πηγή: skai.gr