Αίσθηση από την απόφαση Πολύδωρα να διορίσει την κόρη του στη Βουλή

Είκοσι τέσσερις ώρες έμεινε πρόεδρος της Βουλής ο Βύρων Πολύδωρας, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε στο να διορίσει την κόρη του σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας της Κυβέρνησης, με αριθμό 344, 23/7/2012, ενώ την είδηση έφερε στο φως η εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο Βύρων Πολύδωρας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής για μία ημέρα, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου. Μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών η Βουλή συνεκλήθη κανονικά και εξέλεξε πρόεδρο. Την επομένη η Βουλή διαλύθηκε εκ νέου, καθώς προκηρύχθηκαν νέες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον διορισμό της κόρης του ο κ. Πολύδωρας είχε προλάβει να ρυθμίσει και το ζήτημα με τους υπαλλήλους του κοινοβουλίου, οι οποίοι και ζητούσαν δύο εκλογικές αποζημιώσεις, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις ο κ. Πολύδωρας όρισε το ύψος της αποζημίωσης στα 1.000 ευρώ, ωστόσο η απόφαση προκάλεσε σάλο και ακυρώθηκε από τον νυν πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει εκλογική αποζημίωση για τους υπαλλήλους της Βουλής.

Συνεργάτες του κ. Πολύδωρα ανέφεραν ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε το δικαίωμα βάσει νόμου να διορίσει στη Βουλή την κόρη του ως μετακλητή υπάλληλο.

Όσο για τις βολές που δέχεται, ο κ. Πολύδωρας ισχυρίζεται ότι κάποιοι θέλουν να τον στοχοποιήσουν.
Πηγή: skai.gr