Αντίδραση Παπανδρέου με αφορμή τις δηλώσεις Ρουμελιώτη

Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην μόνιμου εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη στους New York Times πως το Ταμείο γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει».

«Γιατί ο κ. Ρουμελιώτης, εφόσον διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του» διερωτήθηκαν σήμερα συνεργάτες του κ. Παπανδρέου προσθέτοντας πως η τοποθέτηση Ρουμελιώτη ισοπεδώνει τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα και τις θυσίες των Ελλήνων.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ρουμελιώτης επανέρχεται και ερωτά τον πρώην πρωθυπουργό γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους -όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν-, γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Υποστηρίζει επίσης ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα και επιφυλάσσεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία.
Πηγή: skai.gr