ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Στήριξη υπό προϋποθέσεις το μήνυμα Μπαρόζο στην Αθήνα

Τελευταία φορά που ο κ. Μπαρόζο είχε αφιχθεί στην Αθήνα ήταν προ τριών ετών|Στην Αθήνα θα βρεθεί εκτάκτως σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Μήνυμα στήριξης προς την Αθήνα κομίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Τελευταία φορά που ο κ. Μπαρόζο είχε αφιχθεί στη χώρα μας ήταν προ τριών ετών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής φαίνεται ότι θα παράσχει στήριξη στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να διαβεβαιώσει, τον κοινοτικό αξιωματούχο ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει στην περίοδο των πράξεων και όχι των λόγων και πως οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα προχωρήσουν τάχιστα.

Πάντως, ο κ. Μπαρόζο δεν θα εμπλακεί άμεσα σε ζητήματα που άπτονται της τρόικας, ωστόσο κατά τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό αναμένεται να συζητηθεί η υλοποίηση του προγράμματος και η αξιοποίηση όλων εκείνων των χρηματοοικονομικών εργαλείων (πχ. ΕΤΕΠ) που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι σαφές στίγμα των προθέσεων του προέδρου της Κομισιόν έδωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Χοακίν αλ Μούνια, ο οποίος τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες να δώσουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, αν χρειαστεί περισσότερη χρηματοοικονομική βοήθεια.

Όπως ανέφερε ο κοινοτικός αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στο Dow Jones Newswires, εάν χώρα μας τηρήσει τις δεσμεύσεις της για προώθηση των μεταρρυθμίσεων, τότε οι εταίροι της θα πρέπει να κάνουν περισσότερα βήματα για να βοηθήσουν τη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά που κορυφαίο στέλεχος της ΕΕ υποστήριξε δημοσίως ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει νέο πακέτο βοήθειας.

Η επίσκεψη Μπαρόζο στην Αθήνα έχει πολιτική χροιά καθώς σημαίνει αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για το πακέτο περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ.
 
Τσίπρας στην El Pais: Απέτυχε η λιτότητα και στους στόχους της
Σε άρθρο του στην ισπανική εφημερίδα τονίζει επίσης πως η διάσωση του κοινού νομίσματος προϋποθέτει ισότιμη συ…
22.05.2013, 11:05
Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην ατζέντα της σημερινής Συνόδου Κορυφής
Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 2 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας, στις Βρυξέλλες.
22.05.2013, 10:45
Αλαβάνος: Η έξοδος από το ευρώ θα αποτελούσε πρόκληση για την Ευρώπη
22.05.2013, 09:25
Η λίστα Λαγκάρντ διαβιβάστηκε επισήμως από το Παρίσι - μπορούσε να αξιοποιηθεί
H Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε τη Δευτέρα να καλέσει ενώπιον της, πιθανότατα την Πέμπτη, τους πρώην υπουργ…
21.05.2013, 23:24
Νομοπαρασκευαστική: Συνταγματικό, αλλά χρήζει αλλαγών το αντιρατσιστικό
Τα μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν διαπίστωσαν με μια πρώτη ανάγνωση αν…
21.05.2013, 22:11
Ανησυχία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκφράζει το ΚΚΕ
«Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο αυτό, με βάση τις δηλώσεις, ενσωματώνει απόφαση…
21.05.2013, 20:41
ΠΑΣΟΚ: Άμεση ψήφιση του αντιρατσιστικού – δεν υποχωρούμε σε ρατσιστικούς κύκλους
«Το περιεχόμενο του νόμου υπαγορεύεται από το αξιακό μας σύστημα και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει περίπτωση …
21.05.2013, 20:03
Βουλή: Πύλη ελέγχου μεταλλικών αντικειμένων τοποθέτησε ο Μεϊμαράκης
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ε. Μεϊμαράκης ενδέχεται να μιλήσει τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια του σώματος, γ…
21.05.2013, 19:40
Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις Σαμαρά
«Ο κ. Σαμαράς όχι μόνο δεν πολεμάει την ανεργία, όπως υποκριτικά δηλώνει, αλλά, αντιθέτως, την διογκώνει, αφή…
21.05.2013, 17:57
Σε ενέργεια και φορολογική πολιτική θα εστιάσει η αυριανή Σύνοδος Κορυφής
Στην ενέργεια και στη φορολογική πολιτική θα εστιάσει η Σύνοδος Κορυφής της 22ας Μαΐου, στο πλαίσιο των προσπα…
21.05.2013, 17:44

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΣΤΗ Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΠΡΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΔΕΛΤΑ.

Μποτιλιάρισμα

ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΙΡΙΑΔΩΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΟΙΛΗΣ (καμία μεταβολή)