Βενιζέλος: Να τηρηθεί το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης

Θέμα τήρησης του κειμένου προγραμματικής σύγκλισης των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και λειτουργίας της κυβέρνησης θέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Όπως υποστηρίζει, η επιμήκυνση συνιστά το θεμέλιο της πράξης αυτής της κυβέρνησης, στη βάση της οποίας έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης.

Απορρίπτει ότι διαφοροποιείται από τη γραμμή της κυβέρνησης και υπενθυμίζει τη γραμμή της όπως έχει συμφωνηθεί από τα κόμματα και τη στρατηγική που έχουν εξαγγείλει στον ελληνικό λαό.

Ερωτηθείς γιατί δημοσιοποιήθηκαν οι θέσεις του πριν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι δεν ήξερε καν αν θα γίνει σύσκεψη, καθώς όπως υποστηρίζει είχε ζητήσει και πριν από το Eurogroup σύσκεψη, η οποία τελικά δεν έγινε.

Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι πρέπει να τεθεί με τους εταίρους μας ένα πλαίσιο καλής συνεννόησης τώρα που η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή και η χώρα ανάγκη πολιτικής, οικονομικής και αναπτυξιακής υποστήριξης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ανάγκη άμεσης συγκρότησης εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης και τονίζει ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνει ούτε σε τεχνικό επίπεδο, ούτε σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, αλλά σε υψηλό επίπεδο με επαφές των εκπροσώπων της χώρας με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παράλληλα αφήνει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΔΗΜΑΡ, που δεν συνάντησαν τους επικεφαλείς της τρόικας.

Αφετηρία για τη βελτίωση του προγράμματος η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής

Σε συνέχεια της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αφετηρία για τη βελτίωση του προγράμματος της Ελλάδας είναι η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όπως τόνισε έγινε μια ουσιαστική συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της.

Παράλληλα επισήμανε ότι το θέμα της επιμήκυνσης έχει τεθεί και θα τεθεί σε όλα τα επίπεδα, ενώ τόνισε ότι ο κ. Στουρνάρας έχει την εμπειρία να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική έτσι όπως έχει συμφωνηθεί στην προγραμματική σύγκλιση από τους πολιτικούς αρχηγούς.
Πηγή: skai.gr