Κλείσιμο

Κ. Αρβανιτόπουλος: Ο νόμος για τα πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί

Η ολοκλήρωση εφαρμογής του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση και η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως δήλωσε ο υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ωστόσο, ο κ. Αρβανιτόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για διασαφηνίσεις και προσαρμογές στο νόμο πλαίσιο, οι οποίες όμως δεν θα αποσκοπούν στην αλλοίωση της φιλοσοφίας του.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην ανάγκη εξορθολογισμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε εθνικό διάλογο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς και επαναξιολόγηση του συστήματος των συγγραμμάτων.

Τέλος, αναφερόμενος στο νέο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, ο κ. Αρβανιτόπουλος αποσαφήνισε πως πρέπει να προηγηθούν οι μεταρρυθμίσεις στην δεύτερη και την Τρίτη βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος Προανήγγειλε εθνικό διάλογο για την ανώτατη εκπαίδευση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μελέτη του συστήματος των συγγραμμάτων, ενω τοποθέτησε για το 2016 το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.
Πηγή: skai.gr