Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Μετά από τρίμηνη παραμονή στις φυλακές Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο Έθνος της Κυριακής μιλώντας για όλους και για όλα, για τις κατηγορίες που του αποδίδουν, το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τη σύζυγό του αλλά και για τα δύο μεγάλα κόμματα.

Στη συνέντευξη, ο κ. Τσοχατζόπουλος τονίζει ότι δε θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό ένοχο και δεν αποδέχεται την κατηγορία που του αποδίδουν για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κάνοντας μάλιστα λόγο για στημένη πολιτική δίωξη.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη δόθηκαν μίζες 62 εκατ. για τα υποβρύχια αλλά ο ίδιος δεν πήρε ούτε ένα ευρω, ενώ κατηγορεί ΝΔ ΠΑΣΟΚ ότι τα κάνανε «πλακάκια» στη Βουλή με σκοπό να απαλλάξουν τους δικούς τους από το σκάνδαλο.

Σε ό,τι αφορά τη σύζυγό του, ζητά να αφεθεί ελεύθερη, κάνοντας λόγο για τιμωρητικού χαρακτήρα προφυλάκιση, λέγοντας μάλιστα ότι η δικαιοσύνη αγνόησε το τεκμήριο αθωότητας.

Σε ό,τι αφορά το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου υποστηρίζει τη νόμιμη απόκτησή του με δάνειο, μια υπόθεση μάλιστα που ερευνήθηκε τέσσεριρις φορές από τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Πηγή: Επιμέλεια: Χριστίνα Νικολαΐδου