Κλείσιμο

Αλ. Τσίπρας: Κρύψατε τις πραγματικές σας προθέσεις

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι απέκρυψε τις προθέσεις του και παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ της 17ης Ιουλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά «όποιος πίστεψε σε αυτή, την πάτησε».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα έχει την ίδια τύχη με την προηγούμενη, «καθώς οι αντοχές του ελληνικού λαού εξαντλούνται».

Χαρακτηριστικά είπε ότι «το 2009 κάποιοι μας είπαν λεφτά υπάρχουν, τώρα είπατε υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση. Ο λαός συγχωρεί τα λάθη, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροϊδία» δήλωσε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο έχει αντικατασταθεί με την επιτάχυνση της εφαρμογής του και εκτίμησε ότι η επιμήκυνση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα χαλαρώσει το Μνημόνιο, όπως λένε τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, αντίθετα, θα αυξήσει το δανεισμό της χώρας για την κάλυψη των πρωτογενών ελλειμμάτων της – άρα θα παρατείνει τη λιτότητα.

Παράλληλα, είπε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι «όρος λεηλασίας» και δεν μπορούν να βγάλουν μία χώρα από την οικονομική κρίση.

Ακόμα, έκανε λόγο για «αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων». Μάλιστα, είπε σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Σαμαρά, ότι η κυβέρνηση δεν είναι εθνικού σκοπού, αλλά ειδικού σκοπού «που δεν είναι άλλος από την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και εκχώρηση δημόσιου χώρου στο κεφάλαιο».

Αναφέρεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στην αίθουσα της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας Τσίπρα, μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα παραβρεθεί στην ομιλία Μιχαλολιάκου.
Πηγή: skai.gr