Κλείσιμο

Σαμαράς: Αποφασισμένοι να προχωρήσουμε

Τις βασικές θέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός στους επικεφαλής της τρόικας κατά την πρώτη συνάντησή τους που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο αποφασιστικά στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, προσθέτοντας την πρόθεσή του να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η επιλογή του κ. Σαμαρά να συναντηθεί πρώτα με την τρόικα και μετά να παρουσιάσει στη Βουλή και στον ελληνικό λαό τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δείχνει με σαφήνεια τις προτεραιότητές της. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, που αγνοεί το μήνυμα των εκλογών.

Εν τω μεταξύ, σχέδιο διευκόλυνσης των φορολογουμένων για την εξόφληση των φόρων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το σχέδιο αναμένεται να υποβληθεί προς συζήτηση στην τρόικα, καθώς θα επηρεάσει τόσο το έλλειμμα όσο και τις ταμειακές ροές του Δημοσίου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, 4 Ιουλίου, στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, εν όψει και της σημερινής συνάντησης με τους επικεφαλής της τρόικας, εξετάσθηκε η δυνατότητα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος και των άλλων εισφορών που περιλαμβάνονται στο φετινό εκκαθαριστικό σε εννέα αντί σε τρεις δόσεις.

Παρά τις δεσμεύσεις των ελλήνων αξιωματούχων τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας προτίθενται να αποκτήσουν μία πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στον προϋπολογισμό, το προσωπικό, τις αποκρατικοποιήσεις, στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, τους ΟΤΑ, στα νοσοκομεία και στην εφαρμογή των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις.
Πηγή: skai.gr