Σύσκεψη χωρίς Σαμαρά – Ράπανο για την προετοιμασία της Ελλάδος στη Σύνοδο Κορυφής

Σύσκεψη προετοιμασίας θα γίνει στις 10 το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών ενόψει της συμμετοχής της χώρας μας στη Σύνοδο Κορυφής, Πέμπτη και Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.

Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο πρωθυπουργός, μετά την σοβαρή επέμβαση στο μάτι, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο και ο υπουργός Οικονομικών, Βασίλης Ράπανος. Ο κ. Σαμαράς δεν θα παραστεί τελικά στη Σύνοδο μετά τις οδηγίες των γιατρών του, που του συνέστησαν ακινησία για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία του Φώτη Κουβέλη με τον Βαγγέλη Βενιζέλο για να ξεκαθαριστεί αν θα υλοποιηθεί η πρόταση να συνοδεύσουν στις Βρυξέλλες τον κ. Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στη ΔΗΜΑΡ υπάρχει η αίσθηση ότι ο κ. Ράπανος τελικά θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών και δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα αντικατάστασης του.
Πηγή: skai.gr