Ευρωβουλευτές: Η Ελλάδα χάνει ερείσματα στο εξωτερικό

Δραματικό σήμα κινδύνου ότι χάνουμε ακόμη και τους παραδοσιακούς φίλους μας στην Ευρώπη, απευθύνουν έλληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Όπως υπογραμμίζουν, το κλίμα στην Ευρώπη έναντι της χώρας μας επιδεινώνεται δραματικά, λόγω της έλλειψης πολιτικής συναίνεσης και σχεδιασμού. Επισήμαναν δε ότι την ώρα που η Ευρώπη αρχίζει να αλλάζει, θα ήταν ολέθριο η Ελλάδα να βρεθεί εκτός παιχνιδιού.

Στο μεταξύ, με ανοιχτή επιστολή προς όλα τα κόμματα η πρωτοβουλία πολιτών «Μένουμε Ευρώπη» επιχειρεί - όπως λεει - να καταστήσει σαφές και εκτός Ελλάδας ότι πολίτες ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων επιθυμούν την παραμονή στην Ευρώπη, ώστε οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά και οι λαοί της Ευρώπης χωρίς δισταγμούς να επιδείξουν αλληλεγγύη.

«Με συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς το Ζάππειο αύριο (Κυριακή) στις 19.00 εκφράζουμε την βούληση μας να συνεχίσει η χώρα την Ευρωπαϊκή της πορεία, ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης», αναφέρουν.
Πηγή: skai.gr