Έντονες οι αντιδράσεις για την επίθεση Κασιδιάρη σε Λ. Κανέλλη και Ρ. Δούρου (upd)

H απάντηση της Χρυσής Αυγής ΕΔΩ

Καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος την επίθεση που δέχτηκαν οι υποψήφιες του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

«Η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της κα. Κανέλλη και της κα. Δούρου προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού», παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε ο πρωθυπουργός μετά την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη.

Στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής ο Παναγιώτης Πικραμμένος τόνισε ότι ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να κινηθεί αυστηρά στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Επίσης στη συνομιλία του με την Αλέκα Παπαρήγα καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Από τη Σπάρτη ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους να κλείσουν την πόρτα της Βουλής σε μια ναζιστική συμμορία με την ονομασία Χρυσή Αυγή.

Για φαινόμενα απαράδεκτα που γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν είναι μαγκιά και αντρίκιο σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής των ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Να οδηγήσουν στο εκλογικό περιθώριο την «Χρυσή Αυγή» γιατί αυτό της αξίζει ζήτησε από τους ψηφοφόρους η Αλέκα Παπαρήγα.

Το φίδι δεν εκκολάπτεται, έχει πια βγει από το αυγό, σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί με λάθη και παραλείψεις επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει θέση στη Βουλή, ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Για επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας και εξέφρασε την αντίθεσή του στο να λύνονται οι πολιτικές διαφορές με τη βία.Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η χρυσή αυγή ο κ. Τσιόδρας απάντησε ότι οι υποψηφιότητες έχουν κριθεί από τον Άρειο Πάγο ενώ σημείωσε ότι δε θα βοηθήσει η λογική των αποκλεισμών.

«Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής. Τα καταδικάζουμε. Πρέπει να τα απομονώσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ενώ σε πιο σκληρό τόνο μίλησε ο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας πως «Ο λαός να στείλει αυτά τα φασιστοειδή πίσω στη λήθη».

«Οι σκηνές που παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες είναι ντροπή για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα και δεν μπορεί κάποιοι να μεταφέρουν τους νόμους της ζούγκλας. Τόσα χρόνια ήταν κρυμμένοι στις σκιές και βγήκαν έξω να στείλει ο λαός αυτά τα φασιστοειδή πίσω στη λήθη», αναφέρει ακόμα ο κ. Μιχελάκης.

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε «η χειροδικία του υποψήφιου νεοναζί βουλευτή κατά δύο υποψηφίων βουλευτών -η οποία, πέραν των άλλων, λόγω του φύλου τους, προδίδει και αποκρουστική ανανδρία- δείχνει ότι η Ελλάδα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία κινδυνεύει σήμερα και από φασιστικά στοιχεία που εκμεταλλεύονται την κρίση, την οργή και το θυμό των πολιτών».

Το Σύνταγμα επιβάλλει στην διακομματική επιτροπή και στο ΕΣΡ να εξασφαλίζεται ο σεβασμός στην αξία του ανθρώπου είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην υπουργός.
Πρόσθεσε ότι σήμερα για λόγους δημοκρατίας θα πρέπει να πάρουν απόφαση ώστε να μην συμμετέχουν σε τηλεοπτικά η ραδιοφωνικά πάνελ εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής. Ανέφερε ότι αυτή η εικόνα, μας διασύρει διεθνώς.

Παράλληλα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης» και τόνισε ότι δε θα συμμετάσχει σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και θα θέσει το θέμα στη διακομματική επιτροπή.

Ελπίζω ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής θα καταλάβουν ποίο είναι το κόμμα, καθώς έπεσαν οι μάσκες σχολίασε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Βασίλης Μουλόπουλος υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν θα συμμετέχει σε καμία συζήτηση με αυτό το κόμμα. Τόνισε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια στοχευμένη στρατηγική πολιτικής έντασης που δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη- (πχ Ιταλία).

Η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης έχουν στηλιτεύσει από χθες το ότι πήρε αναβολή η δίκη του κ. Κασιδιάρη για ληστεία και εκείνος περιφέρεται στα κανάλια είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Ανδρέας Παπαδόπουλος εκπρόσωπος τύπου ΔΗΜΑΡ.

Πρόσθεσε και η ΔΗΜΑΡ εχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχει σε συζητήσεις με την Χρυσή Αυγή και τόνισε ότι ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης είναι και ο Ν. Μιχαλολιάκος. Σημείωσε ότι την βία την βιώνουν κάθε βράδυ οι μετανάστες και ομοφυλόφιλοι. Ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για την πλειονότητα των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «φασιστικές πράξεις που δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο». Μάλιστα ανέφερε ότι «μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε ότι «ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα».

«Βιαιοπραγίες και προσβολές της προσωπικότητας σε βάρος πολιτικών προσώπων αναιρούν την αρχή του δημοκρατικού διαλόγου», δηλώνει η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή (ΕΣΡ) σε έκτακτη συνεδρίαση για την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος των Κανελλή και Δούρου.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), προσυπογράφει τις προτάσεις πολιτικών κομμάτων για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από κάθε προεκλογική συζήτηση και εκτιμά πως ο Άρειος Πάγος θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός κατά την εξέταση των προϋποθέσεων των υποψηφίων για τις προσεχείς εκλογές, τόσο από δημοκρατικής όσο και από ποινικής πλευράς. Παράλληλα, καταδικάζει «τη βίαιη εγκληματική επίθεση του νεοναζιστή εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής» και κάνει λόγο για «άνανδρη έκρηξη μίσους του Ηλ. Κασιδιάρη, με γρονθοκοπήματα και ρίψεις νερού, όπως και για τις προκλητικές φασιστικές δηλώσεις του, ότι νιώθει υπερήφανος για το σύνθημα που προπαγάνδιζε το κάψιμο της Βουλής».

«Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλεί η σημερινή βίαιη επίθεση που δέχθηκαν η συνάδελφος Δικηγόρος και υποψήφια Βουλευτής Λιάνα Κανέλλη και η επίσης υποψήφια Βουλευτής Ρένα Δούρου, κατά τρόπο που σκιάζει πρωτόγνωρα την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας και τις εν γένει δημοκρατικές μας παραδόσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος.

Πηγή: skai.gr