Πολιτικές αντιδράσεις για τις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ

Για τυχοδιωκτικά προγράμματα τα οποία αποκαλύπτουν κρυφές ατζέντες έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επανάλαβε ότι η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης, σημαίνει ουσιαστικά και την έξοδο της χώρας από το ευρω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του οδηγεί την Ελλάδα εκτός Ευρώπης, εκτός ΝΑΤΟ σε κατάσταση διεθνούς απομόνωσης και την ελληνική κοινωνία σε διχασμό, σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όραμα του κ. Τσίπρα, πρόσθεσε, είναι η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από το μέλλον και η προσχώρησή της στο πιο κακό παρελθόν.

Από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διά του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Κώστα Μαρκόπουλου, δήλωσε τα εξής «ο κ. Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ανήκει στους αντιμνημονιακούς πολιτικούς, αυτό όμως δεν ισοδυναμεί με αποδοχή της ακοστολόγητης διανομής υποσχέσεων σ’ όσους μιλάνε ελληνικά, αλλά και σε όσους δεν μιλούν, αλλά είναι λαθρομετανάστες και απολαμβάνουν της στοργής του. Με θολή... κατοχύρωση ΑΟΖ, μόνο με ανοχή της Τουρκίας, η χώρα μας παραμένει στα ίδια μονοπάτια φοβικής αντιμετώπισης της ιστορικής της ευκαιρίας. Επιπλέον κ. Τσίπρας χρειάζεται και σεμινάρια διπλωματίας και μαθήματα οικονομίας».

«Ακούγαμε και εμείς για πρόγραμμα τύπου Σοβιέτ που θα έβαζε σε πανικό τους καπιταλιστές, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τελικά ομοιότητες με τις εξαγγελίες Σημίτη ή και Παπανδρέου προ κρίσης.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά επισημαίνει ότι «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ουσιαστικά άνοιγμα της πόρτας για επιστροφή στη δραχμή. Ο λαός μας δεν αντέχει νέες αυταπάτες που οδηγούν σε ήττες».

Η Δημιουργία Ξανά σχολιάζει ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να φορολογήσει εισόδημα που δεν υπάρχει, πλοία που έχουν εγκαταλείψει μαζικά την ελληνική σημαία, επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και εργοδότες και εργαζόμενους που έχουν μείνει άνεργοι.

Φόβο πως η υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ "οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ", εξέφρασαν οι Οικολόγοι .
Πηγή: skai.gr