ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Κλείσιμο των συνόρων για τους Έλληνες σχεδιάζει η Βρετανία

Σχέδια για τον περιορισμό του αριθμού των Ελλήνων που θα θελήσουν να μεταναστεύσουν στη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα βγει από την ευρωζώνη καταρτίζει το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Σχέδια για τον περιορισμό του αριθμού των Ελλήνων που θα θελήσουν να μεταναστεύσουν στη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα βγει από την ευρωζώνη καταρτίζει το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, σύμφωνα με την υπουργό Τερέζα Μέι.

Σε συνέντευξή της στην Ντέιλι Τέλεγκραφ η κα. Μέι αναφέρει πως σε περίπτωση διάσπασης της ευρωζώνης είναι πιθανή αθρόα εισροή μεταναστών στη Βρετανία από την Ελλάδα αλλά και από τις άλλες χώρες στις οποίες εκτιμάται ότι θα μεταδοθεί η ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κρίση, όπως Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Παρά την ελευθερία μετακίνησης πολιτών εντός της ΕΕ, η βρετανική κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή προσωρινά περιοριστικά μέτρα ως προς την είσοδο στη χώρα για Βουλγάρους και Ρουμάνους πολίτες. Το Λονδίνο, όπως και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχει αξιοποιήσει την πρόβλεψη του ευρωπαϊκού δικαίου που επιτρέπει προσωρινούς περιορισμούς στις μετακινήσεις «υπό εξαιρετικές συνθήκες».

Η Τερέζα Μέι δηλώνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών ήδη ελέγχει τις τάσεις στην μετανάστευση προς τη Βρετανία από ευρωπαϊκές χώρες με οικονομικά προβλήματα. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη αύξηση στις αφίξεις από την Ελλάδα, προσθέτει ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες και επομένως είναι σωστό να εκπονούνται σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την Τέλεγκραφ, οι έλεγχοι είναι πιθανό να περιλαμβάνουν περιορισμούς σε όσους αναζητούν εργασία στη Βρετανία, πιθανώς με την υποχρέωση να καταθέτουν αίτηση για έκδοση βίζας.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφουν αύξηση 30% στον αριθμό των Ελλήνων που έλαβαν τη βρετανική υπηκοότητα το 2011 σε σχέση με το 2010. Συγκεκριμένα 325 Έλληνες ακολούθησαν τη διαδικασία έκδοσης βρετανικού διαβατηρίου το 2011 έναντι 250 το 2010. Η αύξηση δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά έρχεται σε αντίθεση με την πτώση του 13% στις αιτήσεις για βρετανική υπηκοότητα από την υπόλοιπη Ευρώπη.
 
Ομόφωνο «όχι» της Επιτροπής της Βουλής στην άρση ασυλίας Κανέλλη – Δούρου
Από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.
21.05.2013, 16:46
Αντιπαράθεσης συνέχεια ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό
Βαθύτατα εκτεθειμένος για τη σημερινή του στήριξη στο αντιρατσιστικό νομομοσχεδιο βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με…
21.05.2013, 16:19
Μετωπική Σοσιαλιστικής Διεθνούς με SPD - ανοιχτή επιστολή Παπανδρέου
Ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προσκλήθηκε να παραστεί στην επέτειο των 150 χρόνων από την ίδρυση του SPD αλλά δεν…
21.05.2013, 16:02
Σαμαράς: Με εξωστρέφεια και επενδύσεις θα νικήσουμε την ανεργία (upd)
«Θα νικήσουμε την ανεργία που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου» δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον …
21.05.2013, 15:34
Σαμαράς: Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά εκεί που της αξίζει
Αυτό είπε προσερχόμενος στον Προεδρικό Μέγαρο όπου ενημερώνει τον κ. Παπούλια για τα αποτελέσματα των ταξιδιών…
21.05.2013, 15:14
Oλοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά με τον Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής της Gazprom
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
21.05.2013, 15:08
Αθανασίου: Η Ελλάδα έχει επαρκές «οπλοστάσιο» να πολεμήσει την ξενοφοβία και το ρατσισμό
Η Ελλάδα έχει το πλαίσιο κι επαρκές «οπλοστάσιο» για να “πολεμήσει” την ξενοφοβία και το ρατσισμό δήλωσε στο Σ…
21.05.2013, 13:51
Badische Zeitung: H Κύπρος προκαλεί πονοκεφάλους στο ΔΝΤ
«H Κύπρος προκαλεί πονοκεφάλους στο ΔΝΤ» είναι ο τίτλος της Badische Zeitung. H εφημερίδα αναφέρει ότι το ΔΝΤ …
21.05.2013, 13:38
Στο προσυνέδριο της ΝΔ θα μιλήσει στις 9 Ιουνίου ο πρωθυπουργός
Οι εργασίες του προσυνεδρίου θα αρχίσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου.
21.05.2013, 13:34
Μανιάτης: Τo αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κινείται σε πολύ θετική κατεύθυνση
«Όπως είναι το νομοσχέδιο, μπορεί και πρέπει να προχωρήσει για συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, όπου και προφαν…
21.05.2013, 13:19

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

Frantzi Amvrosiou Kasomouli to Falirou between cross-roads Kallirrois and cross-roads Siggrou Andr. Ave no parking, one right lane blocked

Μποτιλιάρισμα

ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (καμία μεταβολή)