Φ. Κουβέλης: Η Μέρκελ θέλει να δημιουργήσει διλήμματα

Στο θέμα του δημοψηφίσματος που πρότεινε η Άγκελα Μέρκελ για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, για το θέμα ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος του μετέφερε τη συνομιλία που είχε με τον Κάρολο Παπούλια, μετά το τηλεφώνημα που δέχτηκε ο δεύτερος από την Άγκελα Μέρκελ.

Εκτίμησε ότι η Άγκελα Μέρκελ μίλησε για δημοψήφισμα με προφανή επιλογή να δημιουργήσει διλήμματα. Όπως είπε, «η Μέρκελ βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο πολιτικό κενό».

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακό πρόγραμμα και τόνισε ότι το ΕΣΠΑ πλησιάζει στο τέλος της διαδρομής του και έχουμε μέχρι στιγμής 38-40% απορροφητικότητα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε «να μην παμε σε ένα κακέκτυπο νέου δικομματισμού» λέγοντας ότι από τη μία πάει να δημιουργηθεί ένας πόλος με τους Βενιζέλο και Σαμαρά, τους οποίους χαρακτήρισε υπαίτιους για τη σημερινή κατάσταση και από την άλλη ο πόλος της λαϊκίστικης αριστεράς. Σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ο τρίτος πόλος που λέει άμεσα μέτρα για την αναπτυξιακή πολιτική και άμεση, συστηματική, σκληρή διαπραγμάτευση από την πλευρά της Ελλάδας για αποδέσμευση και απαγκίστρωση από το μνημόνιο. «Όλα τα άλλα είναι εύκολος λαϊκισμός» υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr