Δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων στο Προεδρικό Μέγαρο

Νέα σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Στη νέα σύσκεψη, μετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

«Συνεχίζω και αγωνίζομαι εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για εξεύρεση λύσης», τόνισε εισερχόμενος ο Αντώνης Σαμαράς.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ανέφεραν ότι δεν θα συμμετάσχει στην νέα σύσκεψη και δε θα δώσει αριστερό άλλοθι στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Την Κυριακή το βράδυ ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα ο πρώτος γύρος διαβουλεύσεων, με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι στο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ή έστω να δώσει ψήφο ανοχής, ενώ η Κουμουνδούρου αρνείται κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Πάντως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζεται αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο για τη συγκρότηση βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να μπει η χώρα σε εθνικές περιπέτειες.
Πηγή: skai.gr