Ευ. Βενιζέλος: Διατηρώ την ελπίδα αλλά είμαστε έτοιμοι για εκλογές

Ομιλία σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο πρόεδρος της παράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι έδειξαν το θάρρος να μπουν μπροστά, κάνοντας παράλληλα αυτοκριτική για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Έκανε λόγο για δεινή και ιστορική ήττα του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η μεγαλύτερη ήττα ήταν η αποκοπή το ΠΑΣΟΚ από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής του βάσης.

Δήλωσε παράλληλα ότι παρά το αδιέξοδο στη σύσκεψη των αρχηγών με τον Κ. Παπούλια «διατηρώ ακόμα την ελπίδα πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ταυτοχρόνως όμως είμαστε έτοιμοι για εκλογές».

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι οι αποφάσεις για τη διάσωση της χώρας ελήφθησαν ερήμην ή σε αντίθεση με την κοινωνική βάση, κάνοντας λόγο για δραματική απόφαση που θυσίασε τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του Κινήματος, «προκειμένου να σωθεί το έθνος να σταθούν στα πόδια τους οι επόμενες γενεές».

Παράλληλα, δήλωσε ότι κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες και επανέλαβε επίσης τη θέση ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που προτείνουν ΔΗΜ.ΑΡ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr