Αλ. Τσίπρας: Καταστροφική η έξοδος από το ευρώ

«Καταστροφική» χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αν και θεωρεί άκυρο το μνημόνιο, σε συνέντευξή του στο CNBC.

Ο κ.Τσίπρας δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί με την τρόικα, προκειμένου να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνης.

Πάντως, δηλώνει αντίθετος στα μέτρα λιτότητας, επισημαίνοντας ότι διαφωνεί πλήρως με την «καρδιά» του μνημονίου.

Σε άλλη συνέντευξή του στο Associated Press επαναλαμβάνει την αντίθεσή του με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας ότι θα καταστρέψει όχι μόνο τη χώρα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι τα μέτρα λιτότητας είναι πολύ αυστηρά και πρέπει να αλλαχθούν.

Είπε ακόμα ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, η εντολή του λαού είναι κόκκινη γραμμή και δεν πρέπει να αγνοηθεί. Όπως τόνισε «οι Έλληνες έδωσαν μία ξεκάθαρη εντολή να ακυρωθούν τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που τα τελευταία 2,5 χρόνια μας οδήγησαν σε καταστροφή. Αν δεν τηρηθεί αυτός ο βασικός όρος που θέτουμε στη διαπραγμάτευση, είναι ξεκάθαρο ότι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση».

Στο μεταξύ, σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον υποψήφιο της γαλλικής ριζοσπαστικής Αριστεράς στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, Ζαν Λικ Μελανσόν.
Πηγή: skai.gr