Αντ. Σαμαράς: Ο Αλ. Τσίπρας θέλει να σύρει τη χώρα στο χάος

«Ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις κάνει το παν για να μην σχηματιστεί κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω την δεσμευτική επιστολή που έχει στείλει στους δανειστές μας. Χαρακτηριστικά του ανέφερε ότι του ζητά να βάλει την υπογραφή του στη διάλυση της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η ΝΔ δε θέλει να πάει η χώρα σε νέες εκλογές «αλλά ακούγοντας τις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι δεν έχει διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδος».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «θέλει να σύρει τη χώρα στο χάος», καθώς αυτά που αναφέρει οδηγούν τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ η καταστροφή θα είναι σίγουρη και καλεί τον κ. Τσίπρα αν θέλει έξοδο από το ευρώ «γιατί δεν το λεει ευθέως όπως κάνει το ΚΚΕ;».

Παντού στον κόσμο γινονται αποκρατικοποιήσεις, επανακρατικοποιήσεις πουθενά, επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Το θέμα είναι να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός το λαϊκισμό κάποιων» τόνισε και προσέθεσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή της πορεία και θα δώσει κοινωνική σταθερότητα». Μάλιστα τον κατηγόρησε ότι επικαλείται το αποτέλεσμα των εκλογών για να διαλύσει τη χώρα και είπε ότι του ζητάει «να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς είπε «ελπίζω μέχρι αύριο που θα συναντηθούμε ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει. Θέλει να δημιουργήσει ένα αριστερό αντιευρωπαϊκό μέτωπο. Απέναντί του θα βρει ένα ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο».


Πηγή: skai.gr