Κομισιόν: Σεβόμαστε τη δημοκρατία, αλλά να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

«Σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα και τη δημοκρατία στην Ελλάδα και αναμένουμε από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μπαρόζο.

Οι χώρες που έχουν δεχθεί διεθνή στήριξη πρέπει να εφαρμόσουν τα μέτρα λιτότητας, παράλληλα με τις προσπάθειές τους να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, κατέστησε πάντως σαφές ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Τα κράτη – μέλη πρέπει να είναι συνεπή, εφαρμόζοντας τις πολιτικές στις οποίες έχουν συμφωνήσει» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. «Το κλειδί είναι η εφαρμογή».

Όπως είπε ο Μπαρόζο, εκτός από την άτακτη χρεοκοπία -που εκτίμησε πως δεν συνιστά επιλογή- τα κράτη – μέλη δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να εφαρμόσουν θαρραλέα μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Άτυπη Σύνοδο Κορυφής για τις 23 Μαΐου συγκαλεί στο μεταξύ -σύμφωνα με το Reuters- ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι θα είναι μια άτυπη συνάντηση στο πλαίσιο δείπνου ενώ εκτιμάται ότι η ατζέντα των θεμάτων θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη στην Eυρωζώνη ενόψει της επίσημης Συνόδου Κορυφής στις 28 Ιουνίου.
Πηγή: skai.gr