Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα υποστεί τις συνέπειες αν δεν τηρήσει τη συμφωνία

Μήνυμα στην ελληνική κοινή γνώμη αποστέλλει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ο Σόιμπλε προειδοποιεί τους έλληνες ψηφοφόρους ότι αν εκλεγεί κυβερνητική πλειοψηφία που δεν θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας με τους δανειστές, τότε η Ελλάδα θα υποστεί τις συνέπειες. «Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε εθελοντική βάση» αναφέρει με νόημα.

Επίσης, διαμηνύει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία δεν θα έχουν επιπτώσεις στη γερμανική πολιτική, ενώ αναφερόμενος στην Ισπανία δηλώνει ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι «στο σωστό δρόμο», αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.

Σημειώνεται ότι το Βερολίνο νωρίτερα απέφυγε να σχολιάσει τις εκλογές στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ απαντώντας στο καθιερωμένο κυβερνητικό μπρίφινγκ σε ερώτηση για την αντιμετώπιση των μεταναστών στην Ελλάδα.

 «Δεν πρόκειται να πάρω θέση για ένα τέτοιο θέμα τρεις μέρες πριν από τις εκλογές» είπε ο κ. Στράιτερ υπογραμμίζοντας ότι το ζητούμενο είναι να προκύψει από τις εκλογές σταθερή κυβέρνηση.”

Σαφώς όμως η γερμανική κυβέρνηση προβληματίζεται για το γεγονός ότι από τα 32 κόμματα που συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές, μόλις τα τρία στηρίζουν τις συμφωνίες με την τρόικα.
Πηγή: skai.gr