Α. Σαμαράς: Να υπογράψουμε μια θεμελιώδη σύμβαση με τον ίδιο το λαό

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ.

«Πέρα από τις δανειακές συμβάσεις που υπογράφουν οι κυβερνήσεις, πρέπει να υπογράψουμε μια θεμελιώδη σύμβαση με τον ίδιο το λαό! Ένα κοινωνικό συμβόλαιο» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας στο Ζάππειο τις προτάσεις του κόμματός του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια.

Τόνισε ότι το στοίχημα για το κέντρο της Αθήνας είναι ανθρωπιστικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. 

Αναφορικά με τα ναρκωτικά είπε πως η λύση είναι θεραπεία και επενένταξη λέγοντας πως τα στέκια σε δημόσια θέα θα απομακρυνθούν από την πόλη.

Σημείωσε πως η νομιμοποίηση δεν είναι λύση και η ΝΔ θα επανεξετάσει την πολιτική για τα ναρκωτικά.

Τόνισε πως το κόμμα του θα κυνηγήσει το παρεμπόριο που αποτελεί μέσο για να βγάζουν χρήματα παράνομοι μετανάστες.

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης πως τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν πρέπει να κοπούν περαιτέρω, λέγοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, είπε ότι πριν από ένα χρόνο περίπου «το ΠΑΣΟΚ με τη συνεργασία ακτιβιστών της Αριστεράς, δημιούργησαν το επεισόδιο της Υπατίας» και υποσχέθηκε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση, ο οποίος όπως είπε «καθιστά την Ελλάδα «μαγνήτη» στην προσέλκυση παράνομων μεταναστών». Διαβάστε την αντίδραση Ραγκούση.

Για τις πορείες και τις απεργίες είπε πως σέβεται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα αλλά τόνισε πως τα προνόμια των λίγων διαλύουν τους πολλούς.

Επανέλαβε ότι θα βγάλει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους σημειώνοντας πως όσοι διαδήλωναν κατά της δικτατορίας το έκαναν με ακάλυπτο πρόσωπο. Κι αυτοί ήταν αγωνιστές ενώ σήμερα σε συνθήκες πλήρους ασυδοσίας κάποιοι διαδηλώνουν με κουκούλες.

Ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε ότι το «πόθεν έσχες» υπουργών και βουλευτών θα ελέγχεται συνταγματικά από ειδικό σώμα και προανήγγειλε ασυμβίβαστο του αξιώματος υπουργού και βουλευτή.

Σημείωσε ότι ρητή πρόβλεψη στο νέο Σύνταγμα για προστασία της ελληνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας.

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, είπε επιδίωξή μας είναι να διακριθούν πλήρως οι τρεις εξουσίες μεταξύ τους, η Εκτελεστική, η Νομοθετική και η Δικαστική και τόνισε ότι θα εξορθολογιστεί η οργάνωση και λειτουργία των Ανεξάρτητων αρχών και θα ενισχυθεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επίσης, προανήγγειλέ ότι θα προβλέπεται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι θα συνδεθεί η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με την οικονομική ανάπτυξη και την ωφέλεια στο δημόσιο συμφέρον, ενώ γνωστοποίησε ότι θα επιτραπεί η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, αλλά να υπάρχει και η αυτονόητη εποπτεία του κράτους.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα επανεξεταστεί ο αριθμός των βουλευτών και των βουλευτών Επικρατείας.

Για την Υγεία είπε «Θα τα αλλάξουμε όλα! Αλλά με Σχέδιο» και προανήγγειλε αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, αμείβοντας τους γιατρούς κατά πράξη και περίπτωση. Σημείωσε ότι δίνουν έμφαση στην ηλεκτρονική κάρτα υγείας κάθε πολίτη αλλά και στη λειτουργία δικτύου πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα «φιλτράρει» τα περιστατικά.

Δήλωσε ότι η Ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής μας ταυτότητας, αλλά η Πολιτεία δεν θα ανακατεύεται στο έργο της Εκκλησίας και η Εκκλησία δεν ανακατεύεται στην Πολιτική.

Η εμμονή μου είναι η Ελλάδα πάνω από όλα, είπε κλείνοντας την ομιλία του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. «Δεν θέλω να αθροίσουμε τις αδυναμίες κομμάτων. Θέλω να ενώσουμε τις δυνάμεις όλων των Ελλήνων», τόνισε.
Πηγή: skai.gr