Τσοχατζόπουλος: Λυπάμαι που σας φέρνω τέτοια μέρα στα δικαστήρια

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε λίγο πριν από τις 10 το πρωί ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατά την άφιξή του ευχήθηκε Χρόνια Πολλά στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν, προσθέτοντας: «Λυπάμαι που σας φέρνω τέτοια ημέρα στα δικαστήρια».

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, επί σειρά ετών κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θα επαναλάβει -σύμφωνα με πληροφορίες- τη θέση του ότι πρόκειται για σκευωρία, αλλά και για «επίθεση εναντίον του από τα δύο μεγάλα κόμματα», όπως χαρακτηριστικά θα πει, με σκοπό τη διάσωση των δικών τους υπουργών και των άλλων δικών τους ανθρώπων.

Ειδικά για το ζήτημα των υποβρυχίων ο υπουργός θέτει ως κορυφαίο ζήτημα το γεγονός ότι εκείνος αποχώρησε το 2001, ενώ η κατασκευή των υποβρυχίων «214» διαρκεί μέχρι και σήμερα στη βάση της ίδιας ακριβώς σύμβασης.

Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου πάντως έθεσαν μια σειρά ερωτημάτων γύρω από την κράτησή του, ενώ μίλησαν και για αδικήματα, όπως στην περίπτωση των ΤΟΡ Μ1, που έχουν παραγραφεί. Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με συνεργάτες του, θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ότι για μια δικογραφία 10.000 σελίδων, οι συνήγοροί του είχαν μόνο τέσσερις μέρες για να την μελετήσουν γι αυτό και μιλά για σκευωρία, η οποία, όπως πιστεύει ο ίδιος, θα καταρρεύσει. Ειδικά για την αγορά των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος θα τονίσει πώς ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ και όχι δική του, γι’ αυτό άλλωστε είχε ζητήσει και στη Βουλή να καταθέσουν οι κύριοι Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Υπουργός που μετείχε σε εκείνη την σύσκεψη ανέφερε ότι οι υπουργοί τότε υπέγραψαν για την αγορά των υποβρυχίων, ωστόσο οι όροι, τα συμβόλαια και οι μετέπειτα αναθέσεις αφορούν το υπουργείο Άμυνας. Άρα οι υπουργοί δεν φέρουν την ευθύνη και απλά ο κ. Τσοχατζόπουλος κάνει μια κίνηση εντυπώσεων που δεν οδηγεί πουθενά. Γι αυτό, επισημαίνει η ίδια πηγή, στην εξεταστική στη Βουλή δεν εκλήθησαν ποτέ οι κύριοι Σημίτης και Παπανδρέου. Ο ίδιος παράγοντας δε, μας λέει πως η υπόθεση των υποβρυχίων έχει κλείσει και απλά ο κ. Τσοχατζόπουλος, προσπαθώντας να ξεφύγει από το ζήτημα της ροής του μαύρου χρήματος, επιχειρεί να εμπλέξει πρόσωπα γυρνώντας πολύ πίσω στο θέμα των υποβρυχίων.


Πηγή: skai.gr