Κλείσιμο

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Με 155 ψήφους υπέρ έναντι 56 κατά και 3 «παρών» και 86 απουσίες, υπεψηφίστηκε στη Βουλή, από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Κατά της τροπολογία ψήφισαν ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» με τους 18 από τους 21 βουλευτές του να απέχουν από την ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία προκάλεσε τριγμούς και στο εσωτερικό των δύο μεγάλων κομμάτων καθώς ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης –όπως είχε προαναγγείλει – απείχε συνειδητά από την ψηφοφορία ενώ καταψήφισαν την τροπολογία από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Άννα Νταλάρα, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και η Όλγα Ρενταρή.

Αντίστοιχα από τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διαφώνησαν δια της απουσίας τους από την ψηφοφορία, παρότι μέσω twitter είχαν προαναγγείλει ότι θα καταψήφιζαν.

Μην χάσετε απόψε στις 23.00 από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», λεπτομερή έρευνα του Τάσου Τέλλογλου για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων.

Στο μεταξύ, κατά τη σημερινή ψηφοφορία σημειώθηκαν και πολλές άλλες απουσίες στα δύο μεγάλα κόμματα. Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν συνολικά 34 βουλευτές οι κ.κ.

1. Γ. Ραγκούσης

2. Ελ. Παναρίτη

3. Τ. Καραπαναγιώτη

4. Μ. Χρυσοχοΐδης

5. Α. Μακρυπίδης

6. Οδ. Κωνσταντινόπουλος

7. Θ. Πάγκαλος

8. Χ. Κεφαλίδου

9. Δ. Κρεμαστινός

10. Θ. Παπαδόπουλος

11. Γ. Ντόλιος

12. Ελ. Τσιαούση

13. Συμεών Κεδίκογλου

14. Ηλ. Καρανίκας

15. Μ. Κλαυδιανού

16. Σιδηρόπουλος

17. Θ. Γικόνογλου

18. Εμμ. Στρατάκης

19. Μ. Σκραφνάκη

20. Χρ. Αράπογλου

21. Εύα Καιλή

22. Θαν. Οικονόμου

23. Αντζ.Γκερέκου

24. Σ.Ξυνίδης

25. Διαμαντίδης

26. Β. Γιουματζίδης

27. Θ. Τζάκρη

28. Μ. Όθωνας

29. Στ. Κουτμερίδης

30. Μ. Τζελέπης

31. Σ. Μερεντίτη

32. Α. Κατσαρού

33. Ευτ. Δαμιανάκης

34. Σ. Βαλυράκης

35. Ευ. Κουρουπάκη

Συνολικά 14 απουσίες καταγράφηκαν και στη ΝΔ οι κ.κ.

1. Ευγ. Τσουμάνη –Σπέντζα

2. Φ. Πιπιλή

3. Αρ. Σπηλιωτόπουλος

4. Κ. Μητσοτάκης

5. Π. Παναγιωτόπουλος

6. Μ. Βαρβιτσιώτης

7. Αργ. Ντινόπουλος

8. Κ. Καραμανλής

9. Ελ. Ράπτη

10. Σ. Αναστασιάδης

11. Μ. Παπαδόπουλος

12. Α. Σαμαράς

13. Αλ. Κοντός

14. Ο. Κεφαλογιάννη

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας επικράτησε ένταση κατά την ένσταση αντισυνταγματικότητας που έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά της τροπολογίας, υποστηρίζοντας ότι η τροπολογία καταργεί υφιστάμενα αστικά δικαιώματα των τραπεζών, που δεν μπορούν βάση της τροπολογίας να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα των κομμάτων.

Με την ένσταση συμφώνησαν ΛΑΟΣ και Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά δεν ετέθη σε ψηφοφορία, καθώς δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής τέτοιου είδους ψηφοφορία κατά τη συζήτηση επί των άρθρων.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου