Δ. Ρέππας: Δεν αποκλείεται πολιτική επιστράτευση της ΠΝΟ

Το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας άφησε ανοιχτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας μάλιστα ότι τάσσεται υπέρ του μέτρου.

«Η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη και η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη, αν χρειαστεί να λάβει μέτρα θα το κάνει. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε πολιτική επιστράτευση, πρέπει να το κάνει η κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τα συμφέροντα
των κοινωνικών ομάδων είναι ομόροπα και επιβάλουν στους ναυτεργάτες να μην απομονώνονται από το κοινωνικό αίσθημα καταστρέφοντας την οικονομία και άλλους επαγγελματίες» τόνισε.

Η άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν γίνεται με τρόπο μονοπωλιακό (...) να βάλουμε τα ηθικά όρια της δύναμής μας» πρόσθεσε ο κ. Ρέππας.

Ο υπουργός άφησε δε, αιχμές κατά του Γιάννη Ραγκούση με αφορμή τη ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που κατατίθεται στη Βουλή, καθώς ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι θα απέχει της σημερινής ψηφοφορίας. «Θα κάνω αυτό που αποφασίσαμε στα κυβερνητικά όργανα» δήλωσε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας πάντως ότι δεν γνωρίζει πλήρως την επίμαχη ρύθμιση. «Έχω την υποχρέωση να στηρίξω την κυβέρνηση, αλλιώς παραιτούμαι από την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη μείωση του δημοσίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι το 50% της προσαρμογής θα γίνει από τη μείωση των κρατικών δαπανών. Έκανε λόγο για επιτελικό κράτος με λιγότερους υπαλλήλους, (105 χιλιάδες λιγότερους έως το τέλος του 2015) , αναδιάρθρωση των δομών με ανακατανομή προσωπικού και κατάργηση φορέων.

«Δεν έχουμε τεχνογνωσία αξιολόγησης υπαλλήλων για να επιλέξουμε ποιοι θα απολυθούν. Η διαδικασία της εφεδρείας είχε κριτήρια αντικειμενικά, αλλά ανορθολογικά και άδικα γιατί ήταν οριζόντια» σημείωσε. Πρόσθεσε ότι η αναλογία αποχωρήσεων προς προσλήψεις μπορεί να είναι και 1 προς 10, αλλά πρέπει να ξεχωρίζεις ποιος δημόσιος υπάλληλος είναι απαραίτητος.

«Ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το σχήμα που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές» τόνισε αναφορικά με τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.

Ο κ. Ρέππας εξάλλου
ανακοίνωσε επισήμως ότι θα μετακινηθεί στη Β’ Αθηνών από την Αρκαδία. «Πρέπει να κριθώ από τον ελληνικό λαό, είμαι μάχιμος, ο λαός αποφασίζει η κρίση του είναι σεβαστή» απάντησε ερωτηθείς γιατί δεν αποχωρεί από την κεντρική πολιτική σκηνή.
Πηγή: skai.gr