Νέο «όχι» Α. Σαμαρά στην συγκυβέρνηση

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Αιγάλεω.

Όπως είπε, απορρίπτει τη συγκυβέρνηση πρώτον γιατί τη θέλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, για να «πέσει στα μαλακά», δεύτερον γιατί τη στηρίζουν « τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα» και τρίτον γιατί «την προτιμούν και όσοι - εντός κι εκτός Ελλάδος - θέλουν την αυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας, αδύναμη και ελεγχόμενη».

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε «καθαρή εντολή από τον Ελληνικό λαό, για να αλλάξουμε τα πάντα».

Στην ομιλία του έθεσε σαν πρώτους στόχους την καταπολέμηση της ύφεσης, με ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Όπως είπε αυτό είναι δυνατό να γίνει αξιοποιώντας τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας ρευστότητα, επιστρέφοντας όσα χρωστά το δημόσιο σε επιχειρήσεις, ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει σε χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων, κάτι που όπως είπε δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά μπορεί να προγραμματιστεί, εφ’ όσον χτυπηθεί αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή.

Κατηγόρησε την αριστερά ότι «τζογάρει στην κρίση για να μεγαλώσει» και ότι με τις επιλογές της, χαλάει δουλειές και διώχνει επιχειρήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την προγραμματισμένη για τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, απεργία της ΠΝΟ.

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του κ. Σαμαρά ΕΔΩ.

«Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε σήμερα στο Αιγάλεω τη σύνοψη της πολιτικής του γραμμής. Αλαζονεία, παντελής απουσία αυτοκριτικής, δημαγωγικές υποσχέσεις με μισόλογα για να μη φανεί ότι αυτές προσκρούουν σε όσα ο ίδιος υπέγραψε και ψήφισε, αόριστες αναφορές σε «ισοδύναμα» δημοσιονομικά μέτρα που είναι επανάληψη αυτών που έλεγε ο κ. Καραμανλής το 2009», σχολίασε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Πηγή: skai.gr