Γ. Παπαθανασίου: Εξαθλίωση με επικράτηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων

Με πλήρη εξαθλίωση της κοινωνίας στο ενδεχόμενο που επικρατήσουν στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση οι αντιμνημονιακές δυνάμεις προειδοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Αυτά που μας λένε τα αντιμνημονιακά κόμματα είναι ο δρόμος της πτώχευσης και της καταστροφής. Πτωχεύσαμε ελεγχόμενα με τη βοήθεια των εταίρων μας αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξαθλίωση που θα υπάρξει αν επικρατήσουν αντιμνηνμονιακές δυνάμεις. Δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, μιλάμε για εικόνες που τις έχουνε ζήσει στην Αργεντινή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Παπαθανασίου, οι παραπέρα μειώσεις μισθών συντάξεων δημιουργούν κοινωνικό πρόβλημα και δεν λύνουν και το πρόβλημα λόγω της ύφεσης που αυτά τα μέτρα φέρνουν.

Ο βουλευτής δήλωσε ότι πρέπει να μειωθεί το κράτος. Τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση δεν πρέπει να γίνεται με μόνο κριτήριο το αντίτιμο, αλλά και τη μείωση του κόστους και τι επενδύσεις θα γίνουν.

Χαρακτήρισε ως οριζόντιο εισπρακτικό μέτρο το τέλος ακινήτων. Διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ δεν θα πάρει νέα φορολογικά μέτρα και δεν θα κάνει μειώσεις μισθών, και πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων επιβαρύνει τους πολίτες.

Εξάλλου, δήλωσε ότι οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ των κομμάτων πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένες βάσεις και να μην είναι ευκαιριακή.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και τώρα γίνεται η διαχείριση της χρεοκοπίας η οποία πρέπει να συνεχιστεί μετεκλογικά γιατί υπάρχει μια υπογεγραμμένη σύμβαση.

«Αυτοί που θα βγουν θα έχουν μπροστά τους τη δέσμευση της χώρας. Στη δανειακή σύμβαση, υπάρχει έλλειμμα 12 με 14 δισ. ευρώ, αυτό για να καλυφτεί χρειάζονται κάποια μέτρα» τόνισε. Ο κ. Χυτήρης εξέφρασε επιφυλάξεις για τα ισοδύναμα μέτρα της ΝΔ δηλώνοντας ότι «θα ήταν το καλύτερο αρκεί να τα βρεις, γιατί οι συντάξεις και οι μισθοί είναι το 80% και πρέπει να βρεις από το υπόλοιπο».

«Η καινούρια κυβέρνηση οποία και αν είναι αυτή, είναι υποχρεωμένη 1ον να ακολουθήσει τη δανειακή σύμβαση 2ον να ρίξει βάρος στο αναπτυξιακό κομμάτι και 3ον να έχει ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης, γιατί τα επεισόδια φοβάμαι ότι θα είναι πολύ περισσότερα» προειδοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Χυτήρης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και δεν γίνεται να αφεθεί η χώρα στο χάος. «Οι δηλώσεις Σαμαρά για νέες εκλογές (σ.σ σε περίπτωση που η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη) είναι επικίνδυνες» σημείωσε.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας