Κλείσιμο

Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα από Λαγκάρντ και Σόιμπλε

Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα αποστέλλουν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο γερμανός υπουργός Οικονομικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή τους στην εκπομπή "60 Minutes" του αμερικανικού δικτύου CBS που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής του ΔΝΤ ενόψει και των ελληνικών εκλογών, είναι άκρως αναγκαίο να υπηρετηθεί με συνέπεια το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρει ακόμη ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και την υποχρεωτική έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν ακόμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αυτό συμβαίνει σε αρκετές χώρες τις Νότιας Ευρώπης, συν στην Ιρλανδία», διαμηνύει η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Χώρες οι οποίες έχουν ζήσει για χρόνια πέραν των δυνατοτήτων τους και πρέπει να εφαρμόσουν τώρα μέτρα λιτότητας τείνουν να κατηγορούν για αυτό άλλους και όχι τους εαυτούς τους», αναφέρει από την πλευρά του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην ίδια εκπομπή.

Eίναι λογικό για ανθρώπους που υποφέρουν από δικά τους λάθη, να ρίχνουν το φταίξιμο σε άλλους, προσθέτει ο γερμανός υπουργός, υποστηρίζοντας πως το να ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους, «είναι απόλυτα φυσιολογικό».

«Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πηγή αβεβαιότητας για την εφαρμογή του προγράμματος» δήλωσε στο μεταξύ ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις απαντώντας σε ερωτήσεις του ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «είναι αβεβαιότητα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά κάθε χώρα που εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο».
Πηγή: Με πληροφορίες από Καθημερινή