Αντιδράσεις για την κύρωση του συμβιβασμού Siemens – Δημοσίου

Σωρεία αντιδράσεων προκαλεί στη Βουλή η κύρωση του συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την επιχειρηματικότητα και θα τεθεί σε σε ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν για το θέμα ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, δεσμεύτηκε ότι θακαταθέσει στη Βουλή στοιχεία για την παράνομη χρηματοδότηση πολιτικώνκαι κομμάτων, τα οποία άφησε να εννοηθεί ότι έχει στα χέρια του μέσωτης πρώην γραμματέως του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, ΑικατερίνηςΤσακάλου, η οποία θα είνα υποψήφια με το ΛΑΟΣ.

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχω μάθει περισσότερα για τη Siemens από όσα έχω μάθει τατελευταία χρόνια. Όταν διασταυρώσω τα στοιχεία θα τα φέρω στη Βουλή.Να τα μάθουμε όλα. Να μάθουμε και ποιο είναι το μικρό κόμμα τηςδεξιάς που πήρε χρήματα από τη Siemens», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Η ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο απότη Siemens έχει προσδιοριστεί από την εξεταστική επιτροπή της Βουλήςστα 2 δισεκατομμύρια και τώρα συμβιβάζεστε με 270 δισ. Παραδίδετε εν γνώσει σας δημόσια περιουσία» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. "Διαπράττετε έγκλημα και τα εγκλήματα αυτά δεν θα πάνε με τον νόμοπερί ευθύνης Υπουργών. Θα υπάρξει τιμωρία, θα γυρίσουν πίσω ταχρήματα που εσείς καλύπτετε» είπε σε υψηλούς τόνους ενώ κατέθεσε στη Βουλή και έναν φάκελο για τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις οποίες ο Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης είχε πει ότι δεν μπορεί να βρει στοιχεία για τις αποζημιώσεις και τις ελληνικές διεκδικήσεις.

Να μην ψηφίσει η Βουλή το συμβιβασμό με τη Siemens ζήτησε ο κ. Χάρης Καστανίδης από την Κοινωνική Συμφωνία κάνοντας λόγο για έναν «επονείδιστο συμβιβασμό», ενώ ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπογράφει το απόλυτο συγχωροχάρτι.

Απαντώντας στις βολές και κυρίως στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «σε αυτή τη Βουλή είναι εκλεγμένοι Έλληνες βουλευτές. Υπάρχουν κάποιοι που ερμηνεύουν το 'Έλληνας' σαν επάγγελμα. Ο κ. Καμμένος να ξέρει ότι απειλές δε δεχόμαστε από κανέναν. Να κάνει ό,τι θέλει στο σαιτ του ή στο νεότευκτο κόμμα του... Εδώ είναι ελληνική Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου