Κλείσιμο

Π. Λαφαζάνης: Είναι πρόθεσή μας να γεμίσουμε την Ελλάδα Σπιναλόγκες;

Η τροπολογία για το μεταναστευτικό παραβίαζε το Σύνταγμα, ισχυρίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ενώ χαρακτηριστικά διερωτήθηκε εάν η πρόθεσή μας είναι να «γεμίσουμε την Ελλάδα Σπιναλόγκες».

Σημειώνεται ότι εχθές το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέσυρε την τροπολογία μετά από το διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θοδωρή Δρίτσα, αλλά και τις αντιδράσεις και ΚΚΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει πως μία τροπολογία πρέπει να κατατίθεται στη Βουλή τρεις ημέρες τουλάχιστον πριν τη συζήτησή της, με τη συγκεκριμένη να είχε κατατεθεί την παραμονή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το κείμενο της τροπολογίας ακραίο και πρωτοφανές, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ούτε στο Μεσαίωνα δεν διανοούταν κανείς να κάνει τέτοιου είδους τροπολογίες, οι οποίες μάλιστα δεν αντιμετωπίζουν καν το πρόβλημα.

Η συζήτηση για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και της απειλής της στη δημόσια υγεία γίνεται μόνο, ισχυρίζεται ο κ. Λαφαζάνης, για προεκλογικούς λόγους.

Το μόνο μάλιστα που επιτυγχάνουν τα κόμματα, τονίζει ο βουλευτής, είναι να τροφοδοτούν τις πιο ακροδεξιές, φασιστικές δυνάμεις, οι οποίες κερδίζουν έδαφος.

«Αναβιώνουν και κινδυνεύουν να μπουν τη Βουλή κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή», δηλώνει ο κ. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί, άλλα όχι με «ακραίο φασισμό».

Δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα της τροπολογίας, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει πως στο κείμενο προβλέπεται ότι ακόμα και νόμιμος να είναι ένας μετανάστης, σε περίπτωση που προέρχεται από χώρα που υπάρχει πρόβλημα με κάποια ασθένεια, ο άνθρωπος θα θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα και θα οδηγείται σε στρατόπεδο.

Ακόμα, εάν ο έστω και νόμιμος μετανάστης θεωρηθεί ότι ζει σε κατοικία που δεν πληροί τους όρους υγιεινής, επίσης συλλαμβάνεται, διευκρινίζει ο κ. Λαφαζάνης, διερωτώμενος πως γίνεται αυτό από τη στιγμή που η κατάσταση της δημόσιας υγείας είναι άθλια και για τους ίδιους τους Έλληνες στη χώρα μας.


Ερωτηθείς για ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα μετά τις εκλογές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως υπάρχει πρόταση που μπορεί να αντιπαρατεθεί στο «συνεταιρισμό» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αυτή είναι μία πρόταση συνεργασίας των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων με προοδευτικές αντιλήψεις.

Για την πρόταση συνεργασίας με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, η οποία πρόσφατα ακούστηκε, ο κ. Λαφαζάνης της απέρριψε κατηγορηματικά, διευκρινίζοντας πως μία κοινή αντιμνημονιακή στάση δεν συνιστά κοινή πολιτική στάση.

Η διαφωνία με το Μνημόνιο αποτελεί προϋπόθεση για συνεργασία δυο πολιτικών δυνάμεων, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά και έναν σοσιαλιστικό προσανατολισμό σε ένα κόμμα με το οποίο ενδεχομένως να συνεργαζόταν.

«Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον Σαμαρά όταν ήταν κατά του πρώτου Μνημονίου», διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης.
Πηγή: skai.gr