Ικανοποιημένος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις συνομιλίες του στην Ουάσιγκτον

Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος άρχισε το ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα μετά την συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του. Λίγο πριν αναχωρήσει από την αμερικανική πρωτεύουσα ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε σε δημοσιογράφους για την επίσκεψή του αυτή.

Ο έλληνας υπουργός ανέφερε ότι είχε μια εγκάρδια και φιλική συζήτηση με τον αμερικανό ομόλογο του Λήον Πανέτα κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε ευρεία γκάμα θεμάτων από τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, το Κυπριακό, το θέμα των Σκοπίων, αλλά και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας στην συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η αμοιβαία θέληση των δύο χωρών για αμυντική συνεργασία και ορίστηκε με σαφήνεια το πλαίσιο της συνεργασίας αυτής. Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε στον αμερικανό ομόλογο του ότι το εθνικό αμυντικό σύστημα της Ελλάδας, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, εξακολουθεί να είναι ένα από τα ισχυρότερα και πιο αξιόπιστα στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ του Αρχηγού των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού Ντέμπσεϊ και του έλληνα αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωσταράκου, για τον καθορισμό των τεχνικών λεπτομερειών της πολιτικής συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των δύο κυβερνητικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αβραμόπουλο, ο κ. Πανέτα αφού ευχαρίστησε την Ελλάδα για την συνδρομή της στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, δεσμεύτηκε για την αμέριστη βοήθεια των ΗΠΑ προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας.
Πηγή: skai.gr