Κλείσιμο

Δεν πολιτεύεται στις εκλογές ο Σωτήρης Χατζηγάκης

Την πρόθεσή του να μην πολιτευτεί στις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση ο διαγραφείς από τη ΝΔ και ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης,εξαπολύοντας παράλληλα σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγορεί για αλλοίωση και μεταλλαγή των θέσεων της ΝΔ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής στη δήλωσή του υποστηρίζει ότι «η ΝΔ σήμερα κυβερνιέται από περίεργες «σέχτες» και φατρίες, που η μόνη σχέση που με την ιστορική παράταξη είναι η «φιλία» με τον αρχηγό. Το ήπιο και συνετό πρόσωπο της ΝΔ του «μεσαίου χώρου» έχει ανατραπεί. Με τα ουρανοκατέβατα αυτά «ηγετικά» στελέχη, ταυτίζεται απόλυτα και ο σημερινός αρχηγός της παράταξης, ο οποίος εμφορείται από τις ίδιες ακριβώς ιδέες και αντιλήψεις».

Ο κ. Χατζηγάκης προσθέτει επίσης ότι «η σημερινή ΝΔ του κ. Σαμαρά προσχώρησε σε μια πολιτική αντίληψη για μια δήθεν δεξιά ιδεολογική καθαρότητα, την οποία μεταβαπτίζει λαϊκή». Ωστόσο ο ανεξάρτητος βουλευτής εκτιμά ότι η στάση αυτή της ΝΔ, τη θέτει στο περιθώριο του ιδεολογικού και πολιτικοί φάσματος και υποστηρίζει ότι ως μόνη «σανίδα σωτηρίας» έχει την κατάρρευση του πολιτικού της αντιπάλου -του ΠΑΣΟΚ- και στην ανικανότητα και αυτοδιάλυσή του.

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης καταλήγοντας πάντως - και αφού δηλώνει ότι «δεν θα πολιτευτώ στις προσεχείς εκλογές, πλην όμως δεν θα εγκαταλείψω την πολιτική μου δραστηριότητα»- σημειώνει ότι θα επιστρέψει ενεργά στη ΝΔ «αμέσως μετά την απομάκρυνση από την ηγεσία του κόμματος του κ. Σαμαρά - που δεν θα αργήσει να γίνει- και της ηγετικής του φράξιας» ενώ σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι η ψυχική του σχέση με τη ΝΔ παραμένει αμείωτη και σταθερή.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου