Α. Σαμαράς – Μ. Ραχόι: Ανάγκη η λήψη μέτρων ανάκαμψης

Την ανάγκη λήψης μέτρων ανάκαμψης και ανάπτυξης των οικονομιών της Νότιας Ευρώπης υπογράμμισαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Παρασκευή, στη Μαδρίτη.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι τα αναπτυξιακά μέτρα είναι απαραίτητα, καθώς χωρίς αυτά «καμία χώρα δεν πρόκειται να βγει από αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση».

Οι κύριοι Σαμαράς και Ραχόι συζήτησαν και για το θέμα της λαθρομετανάστευσης και σημείωσαν ότι δημιουργεί προβλήματα σε όλους τους λαούς στη Νότια Ευρώπη. Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε ότι θα υπάρχουν σύντομα εξελίξεις στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Στο μεταξύ, το Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναχωρεί για την Πορτογαλία, όπου, την Κυριακή, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Κοέλιο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τον κ. Ραχόι:

«Με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας και φίλο της Ελλάδας, Μαριάνο Ραχόι, είχαμε μια ζεστή και ουσιαστική συζήτηση.

Επιμένουμε, και οι δύο, στην ανάγκη, στη Νότια Ευρώπη, και ιδιαίτερα βέβαια στην Ελλάδα και την Ισπανία, να υπάρχουν μέτρα ανάκαμψης, ανάπτυξης των οικονομιών. Χωρίς τα μέτρα αυτά, δεν πρόκειται καμία χώρα να βγει από αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση.

Και δεύτερον, οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε - και είναι η δεύτερη συζήτηση, που κάνουμε μαζί εδώ, στην Ισπανία - προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που πρέπει να παταχθεί.

Και με την έννοια αυτή, και οι δύο, συμφωνούμε ότι η λαθρομετανάστευση, πλέον, δημιουργεί προβλήματα απίστευτα σε όλους τους λαούς στη Νότια Ευρώπη. Προβλήματα τα οποία απειλούν την ίδια την κοινωνική μας συνοχή.

Και στην υπόθεση αυτή θα υπάρχουν σύντομα εξελίξεις».
Πηγή: skai.gr