Αλταφάζ για ταξί: Υπενθυμίζω ότι στην Ελλάδα πάνε σε εκλογές... (vid)

Σε μια δήλωση όλο νόημα για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί προέβη την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν Αμαντέου Αλταφάζ.

«Στην Ελλάδα πηγαίνουν σε εκλογές• απλά το υπενθυμίζω» δήλωσε μειδιώντας ο κοινοτικός αξιωματούχος, ερωτηθείς για τη μετωπική σύγκρουση Ραγκούση – Βορίδη για την απελευθέρωση του επαγγέλματος και τη θέση της Κομισιόν.

Ο Αλταφάζ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει καλά το ζήτημα, και θα προβεί σε πιο επισταμένη απάντηση αφότου συνεννοηθεί με άλλους κοινοτικούς αξιωματούχους που γνωρίζουν καλύτερο το θέμα.

Εξηγώντας στο ΣΚΑΪ γιατί καταψήφισε το ν/σ Βορίδη, ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για «πολιτική εξαιρέσεων» που θα ανοίξει το χορό των αντιδράσεων από τον κλάδο των οδηγών φορτηγών και υποστήριξε ότι ήταν θέμα πολιτικής δικαιοσύνης και ηθικής να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα των οδηγών ταξί, όπως συμβαίνει με όλους τους κλάδους.

Απαντώντας, επίσης στο σταθμό μας, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί έχουν γίνει δεκτές από την τρόικα και βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για επιμέρους θέματα και τόνισε με νόημα ότι «δεοντολογικώς θα ήταν καλύτερο τις συζητήσεις με την τρόικα να τις αφήνουμε στον αρμόδιο υπουργό».

Ακόμα, ο κ. Βορίδης αντέκρουσε τους ισχυρισμούς Ραγκούση για συντεχνίες, τόνισε ότι Ευρωπαϊκή Ένωση δε ρυθμίζει πουθενά τα ταξί και διερωτήθηκε «ποιος κοροϊδεύει ποιον».

Το βίντεο με την στιχομυθία δημοσιογράφου - Αλταφάζ:


Πηγή: skai.gr