Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση

Με 213 ψήφους υπέρ έναντι 79 κατά, σε σύνολο 292 βουλευτών, υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα από τη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι.

Υπέρ της δανειακής ψήφισαν οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν το «μνημόνο 2», Μιλένα Αποστολάκη, Χρήστος Κατσούρας, Θόδωρος Παραστατίδης, Χρήστος Μαγκούφης και Βασίλης Τόγιας ενώ οι βουλευτές Βάσω Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Σπύρος Κουβέλης απουσίασαν από την ψηφοφορία.

Αντίστοιχα από τους διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν οι βουλευτές Ελίζα Βόζμπεργκ, Μαργαρίτης Τζίμας, Γιώργος Βλάχος, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Καρασμάνης και Γιώργος Βαγιωνάς, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την επιστροφή τους και πάλι στη ΝΔ από την οποία διαγράφηκαν όταν καταψήφισαν το «μνημόνιο 2».

Νωρίτερα η συνεδρίαση επί της δανειακής σύμβασης διεξήχθη εν μέσω άδειων εδράνων και με μειωμένο το ενδιαφέρον των βουλευτών να τοποθετηθούν – καθώς οι ομιλητές πέραν των εισηγητών και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων - δεν ξεπέρασαν τους 20 .
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου