Κλείσιμο

Ευάγγελος Βενιζέλος: Επανιδρύθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης

Απολογητικός για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, ενωτικός, και αισιόδοξος για το μέλλον της παράταξης και της χώρας εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη του δήλωση ως ο νέος -τέταρτος κατά σειράν- πρόεδρος του κόμματος.

Την Κυριακή αργά το βράδυ, με καταμετρημένο το 50% των ψήφων τον κ. Βενιζέλο ψήφισαν 115.348 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ποσοστό 97,29%, με το σύνολο των ψηφισάντων να υπερβαίνει τους 230.000. Καταμετρήθηκαν επίσης 2.434 λευκά και 697 άκυρα ψηφοδέλτια.

"Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απ' έξω κανέναν" δήλωσε από την Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος.

"Οι ψηφοφόροι έδωσαν ισχυρό μήνυμα ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι εφικτός στόχος", τόνισε, κάνοντας λόγο για συγκινητική συμμετοχή. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο λαός ζητά ασφάλεια και βεβαιότητα.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε δε λόγο για επανίδρυση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με το λαό.

"Σήμερα είναι μία ανοιξιάτικη μέρα ανατροπής των εντυπώσεων που κάποιοι καλλιέργησαν τόσο καιρό για το κίνημα. Με τη σημερινή διαδικασία το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σε μία μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας" τόνισε.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 12 το πρωί, ενώ με τον πρωθυπουργό θα συναντηθεί στη 1 το μεσημέρι για να παραδώσει το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, τη Δευτέρα θα γίνει και τυπικά η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου.

Η δήλωση Βενιζέλου:

«O κόσμος του ΠΑΣΟΚ πήρε σήμερα και πάλι στα χέρια του την υπόθεση της δημοκρατικής παράταξης, την υπόθεση της Πατρίδας.

»Σήμερα ξανασυναντηθήκαμε με τον ίδιο μας τον εαυτό, με την ελληνική κοινωνία, με την κοινωνική βάση  της παράταξης που φάνηκε πιο ανθεκτική, πιο δυναμική, πιο μαχητική από ό,τι  κάποιοι πίστευαν. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε και σήμερα τον λαϊκό, πατριωτικό και δημοκρατικά υπεύθυνο χαρακτήρα του.

»Είναι πραγματικά συγκινητικό αυτό που έγινε σήμερα με  πρωτοπόρους απλούς  ανθρώπους που υφίστανται στο πετσί τους τις συνέπειες της κρίσης, αλλά ξέρουν ότι αυτή η παράταξη έδωσε ένα αγώνα εθνικής επιβίωσης και τώρα μπορεί να εγγυηθεί την ανάκαμψη, την ελπίδα. ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στους συνταξιούχους που μετέχουν στις μεγάλες εθνικές θυσίες, στους απόδημους Έλληνες που πήραν μέρος στη διαδικασία αυτή.

»Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους όσους πήραν σήμερα μέρος σε αυτή τη συλλογική πολιτική πράξη.

»Ευχαριστώ από την καρδιά μου την καθεμιά και τον καθένα προσωπικά και του σφίγγω το χέρι. Μας συνδέει πλέον μια σχέση προσωπική, όχι απλά και μόνο πολιτική.

»Ευχαριστώ  από την καρδιά μου για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη, την εντολή. Μαζί θα προχωρήσουμε.»

Από την ψηφοφορία δεν έλειψαν πάντως οι αντιδράσεις. Ομάδα περίπου 30 ατόμων που συγκεντρώθηκαν έξω από το Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων πέταξαν γιαούρτια, φωνάζοντας συνθήματα κατά του πλήθους που περίμενε να ψηφίσει.

Στο Λασίθι και την Ιεράπετρα, αγρότες προχώρησαν σε κατάληψη εκλογικών κέντρων για αρκετή ώρα, διαμαρτυρόμενοι για τις κυλιόμενες 48ωρες απεργίες των ναυτεργατών από τη Δευτέρα.

Στον νομό Αχαίας ένα από τα 14 εκλογικά κέντρα παρέμεινε κλειστό καθώς υπήρξαν φόβοι πρόκλησης επεισοδίων στην Κάτω Αχαγιά. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στο Λουτράκι.
Πηγή: skai.gr