Κλείσιμο

Πόλεμος Κοντοπυράκη – Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα

Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκάλεσαν οι καταγγελίες του πρώην γγ της Στατιστικής Υπηρεσίας, Μανώλη Κοντοπυράκη, ο οποίος κατήγγειλε «ωμή παρέμβαση» για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι «ο κ. Κοντοπυράκης έχει ποινικές ευθύνες και θα πρέπει να ασχοληθεί μαζί του η Δικαιοσύνη».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Κοντοπυράκη, τον κατηγόρησε ότι εν γνώση του έστειλε ψευδή στοιχεία και τώρα επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, σχολίασε: «Μιας ώρας υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς καν να έχει δει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009, δήλωνε ότι θα τα αλλάξει και εξέταζε εντελώς διαφορετικά σενάρια. Αυτό και μόνο αρκεί για να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "φούσκωσε" σκόπιμα και αυθαίρετα το έλλειμμα».
Πηγή: skai.gr