Κλείσιμο

Α. Διαμαντοπούλου: «Ξηλώνει» την υπηρεσία ιδιωτικών επενδύσεων

Σε "ξήλωμα" όλης της υπηρεσίας ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης προχωρά η νέα υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου. Πρόκειται για 50 υπαλλήλους, ενώ στη διάθεση της ηγεσίας του υπουργείου τέθηκαν οι παραιτήσεις των έξι προϊσταμένων της Διεύθυνσης.

Παράλληλα, ζητάει να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπαλλήλων της υπηρεσίας και να γίνει αναδρομικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ στα πόθεν έσχες τους από το 2005 και μετά.

Για τους δύο υπαλλήλους του υπουργείου που συνελήφθησαν να χρηματίζονται, η υπουργός είπε ότι αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες απόλυσής τους.

Την ίδια ώρα, τέθηκαν στη διάθεση του υπουργείου οι παραιτήσεις όλων των προϊσταμένων της Διεύθυνσης, ενώ θα εξεταστεί μία προς μία κάθε υπόθεση που έχουν χειριστεί, καθώς υπάρχουν ανώνυμες καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων και σε άλλες υποθέσεις.

Για μηδενική ανοχή σε όσους πάτησαν τον όρκο τους έκανε λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου.

"Το πουλόβερ θα πρέπει να ξηλωθεί" δήλωσε ο υφυπουργός, Θάνος Μωραίτης.

«Εκπτώσεις και συμβιβασμοί σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν χωρούν» επισημαίνει από την πλευρά του ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, δηλώνοντας ότι η ΝΔ στηρίζει κάθε προσπάθεια για διαφάνεια στην γενική γραμματεία Επενδύσεων.
Πηγή: skai.gr