Το υπουργικό συμβούλιο άνοιξε το δρόμο των εκλογών

Το δρόμο για τις εκλογές άνοιξε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη, καθώς τέθηκε χρονοδιάγραμμα έως την Κυριακή των Βαΐων (8 Απριλίου) προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες από την παρούσα Βουλή. Επίσης το υπουργικό ενέκρινε τη νέα δανειακή σύμβαση και την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να αποφασίσει το ύψος της χρηματοδοτικής στήριξης που θα παρέχει στην Ελλάδα. Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει εισηγηθεί την παροχή 28 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η νέα δανειακή σύμβαση εγκρίθηκε και επισήμως την Τετάρτη από το Eurogroup. Ο κ. Γιουνκέρ ανέφερε ότι «όλες οι εθνικές και κοινοβουλευτικές διεργασίες έχουν ολοκληρωθεί», προσθέτοντας ότι τα κράτη – μέλη έχουν εξουσιοδοτήσει το EFSF να αποδεσμεύσει την πρώτη δόση από το συνολικό ποσό των 39,4 δισ. ευρώ, το οποίο θα εκταμιευτεί σε αρκετές δόσεις.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε πως «δεν έχει κλειδώσει οριστικά η ημερομηνία των εκλογών, αλλά σύντομα θα οριστικοποιηθεί» και επεσήμανε πως δεν υπάρχει κάποιος με τον οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί η ΝΔ.

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχολίασε ότι «όσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ τόσο πιο αδύναμη θα είναι η κυβέρνηση», ενώ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «εθνική τραγωδία», που βιώνει η Ελλάδα, από τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, με θύματα την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Εν τω μεταξύ την παραίτησή του αναμένεται να ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

Οι εσωκομματικές εκλογές θα γίνουν την Κυριακή ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Πηγή: Γιάννης Σιδέρης