Πιο κοντά οι εκλογές μετά το PSI και τη δανειακή σύμβαση

Αφετηρία πολιτικών εξελίξεων αποτελεί η ολοκλήρωση του προγράμματος απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI) και η εκταμίευση του δεύτερου πακέτου βοήθειας, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη εκλογών.

Όπως δήλωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ «η κυβέρνηση Παπαδήμου βασίστηκε στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκπληρώσει μία συγκεκριμένη αποστολή και μετά την ολοκλήρωσή της η χώρα θα πάει σε εκλογές».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης «η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει προέλθει από συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, έχει συγκεκριμένη αποστολή να επιτελέσει, που είναι το PSI και η δανειακή συμφωνία και μ΄ αυτή την έννοια έχει και συγκεκριμένο ορίζοντα».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ άφησε δε εκ νέου αιχμές για συμφέροντα που θέλουν την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου: «Υπάρχουν κάποιες εξουσίες που θέλουν να παρατείνουν τον βίο της κυβέρνησης και εκεί συναντώνται και προσωπικές επιδιώξεις και κομματικές διεργασίες. Ωστόσο οι προσπάθειες αυτές έχουν πέσει στο κενό».
Πηγή: skai.gr