Γ. Προβόπουλος: Με το PSΙ ανοίγει νέα σελίδα για τη χώρα

«Με την ολοκλήρωση του PSI ανοίγει μία νέα σελίδα για τη χώρα», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι πρέπει να αναστραφεί η αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την υπέρβαση της κρίσης.

«Ασφαλώς το κλίμα είναι αρνητικό ακόμη, αλλά εναπόκειται σε εμάς να το αλλάξουμε. Στα χέρια μας είναι η τύχη της χώρας και δεν θα αφήσουμε να πάνε όλα χαμένα», κατέληξε ο διοικητής της ΤτΕ.

Ρεν: Αισιοδοξία για ευρωζώνη - PSI


Αισιόδοξος για ανάκαμψη στην ευρωζώνη, αλλά και για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο επίτροπος Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αν συνεχίσουμε την πρόσφατη αποφασιστική δράση, θα μπορέσουμε να δούμε μια αλλαγή κλίματος στην ευρωπαϊκή οικονομία τους επόμενους μήνες», είπε ο Ρεν.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να μην πετύχει το στόχο για 75% συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI, ο Ρεν δήλωσε αισιόδοξος ότι «η συμφωνία για το PSI θα έχει επιτυχή έκβαση».

Δεν αλλάζει η προθεσμία

Με δηλώσεις του στο Reuters ο επικεφαλής του Oργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου διέψευσε τις φήμες περί παράτασης της προθεσμίας για συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI).

«Επιβεβαιώνω ότι η προθεσμία για το PSI είναι η 8η Μαρτίου», είπε στο Reuters ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Xριστοδούλου.

Πηγή: skai.gr